| Girly97 a întrebat:

Am nevoie de putin ajutor. Deci din 1 ianuarie 2020 salariul minim va fi de 2230lei brut. In momentul de fata al meu este de 2181lei brut. Deocamdata nu am auzit nimic despre vreo marire in ianuarie. Ce voi pati daca raman la acest salariu si in ianuarie? Risc sa am probleme cu fiscul chiar daca nu sunt de vina?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Salariat fiind nu patesti absolut nimic si n-ai nici o treaba cu fiscul. Toate contributiile tale si impozitul pe salariu, indiferent care este sau va fi, se retin de angajator si acesta le vireaza la stat.
Si sigur salariul iti va fi marit, cel putin la salariul minim pe economie, patronul este obligat sa o faca. Chiar cred ca va fi marit mai mult, avand in vedere ca il ai acum cu 101 lei peste cel minim.

8 răspunsuri:
| Digikey a răspuns:

Se maresc automat.Tu n-ai treaba cu fiscul.Firma la care lucrezi se ocupa de tot.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai cum sa ramai la acest salariu. angajatorul e obligat sa il mareasca

| Girly97 explică (pentru suntserios):

Dar daca nu o face pot sa patesc ceva?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Girly97):

Nu exista ca nu o poate face, e obligat de lege. Si daca nu o face il poti reclama la ITM

| gemeni6226 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Daca se mareste salarul minim se vor mari si restul salariilor? de exemplu cine are cu vreo 100-200 mai mult decat cel minim?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru gemeni6226):

La bugetari se vor mari sigur, salariul acestora fiind in functie de salariul minim.
In mod normal ar trebui sa se mareasca si la cei care lucreaza la privati dar nu este sigur, acolo salariile se negociaza.

| gemeni6226 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Multumesc.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Doar salariul minim se va mari din ianuarie 2020. Si va fi același pentru toți indiferent de studii. Celor cu studii superioare nu li se va mari, dar nici nu li se vor aduce la salariul minim. Vor avea același salar pana la următoarea modificare a salariului minim si atunci va fi doar un singur salar minim pe tara indiferent de studii.