Nu are cum sa-i scada nota la purtare fratelui tau, nu a facut nimic rau, dimpotriva a fost cinstit.
Cel care a pierdut telefonul poate sa-i faca plangere penala celui care l-a gasit, pentru insusirea bunului gasit, daca acela nu-l restituie in 10 zile, citez:
"ART.243. Însuşirea bunului găsit
sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală."
A 4a, l-a gasit, il consideram (cunosteam), ce pierduse (sau ce-a pierdut). ii spune fratele si virgula inainte, i-a zis, dupa gasit virgula, nu i l-a dat, profesorii, l-a gasit, sa-i scada, sa ma ajute.
Eu zic sa vorbiti cu parintii pentru a recupera telefonul, profesorii nu au nici o legatura cu ce se intampla in afara scolii, de asemenea mi se pare o tampenie sa nu intervina in restituirea unui bun al altuia, si zic de noi, elevii, ca suntem din ce in ce mai tacaniti.
Eu nu cred asa ceva! Din cate am inteles de la tine, nu te supara dar nu scrii prea bine, pustiul a gasit un telefon si acum mai mult ca sigur nu vrea sa-l dea inapoi.
Profesorii nu au nicio treaba cu asta.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: