Da, nu clasa politica e vinovata, clasa politica e imaginea populatiei. Cand populatia o sa fie educata in sensul de a vota educat atunci o sa se schimbe si clasa politica.
Pana atunci...
Eu, personal, nu vreau o tara ca in vest. Cei care spun ca asta isi doresc sunt fie foarte tineri si sunt foarte idealisti, fie foarte saraci si ii intereseaza doar ca in Germani fac mai multi bani (nominal vorbind) din spalat vase si mutat paleti.
Daca te uiti doar la cati copaci vezi sunt pe marginea trotuarelor si la cat castiga ospatarii, da, pare raiul pe pamant. Dar ia compara, de exemplu, rata de criminalitate. Un cartier obisnuit din Londra e mai periculos decat Ferentari. De zone precum Croydon sa nu mai zic
Rata de dependenta de anti-depresive si incidenta de "boli mintale"? Rata de divort? Rata de sinucidere? Astea cui i le lasati cand faceti comparatii de genul? Din partea mea, daca vreti tari ca afara, mergeti in afara, drum bun!
In acelasi timp, cu toata criminalitatea care e In Londra, cu toate sinucidereille si divorturile si bolile mintale, cu toate talhariile din franta si toate nebuniile din tot vestul, romanii acolo se aseaza, multi dintre ei, si nu mai pleaca. Eu ce rationament sa deduc de-aici? Ca daca chestiile astea contau atat de mult si aveau impact atat de mare, romanii nostri se intorceau demult in tara sau nu se mai stabileau acolo in nr atat de mare.
Pai, aia e.
Pe noi inca "ne ajuta Dumnezeu".
Cat timp avem partide "crestine" care sustin (racnesc) "patriotism" si conving votantii ca "era mai bine inainte" (cand trimiteam mancare si tezaur la Moscova, si se preda rusa in scoli), nu vom putea lua in brate modelul civilizatiei.
Avem foarte multe probleme, si occidentalii mai au, insa mentalitatea este cea mai mare.
Ca tot ai pomenit de Stockholm; am locuit o perioada in Suedia, si m-am scarbit de coruptia lor. E mult mai naspa decat in Romania, dar se petrece in sectorul privat, nu la stat.
Statul este foarte ok la ei, in schimb, pe piata muncii se poarta nepotismul la greu. Cine e pus director de fabrica e un fel de baron local pe la ei, primeste mita ca sa accepte anumiti oameni, si concediaza din pix alte zeci, indiferent de merit, doar ca sa faca loc alora care "au cotizat".
Isi repara si masinile pe moca, pe la imigrantii care si-au deschis cate un garaj ilegal, in spatele casei, ca pe la noi.
Deci nu sunt caini cu covrigi in coada nici acolo, desi este o tara bogata.
El a bagat vrajeala cu criminalitatea ca anti vest, anti gay, anti ue si e pro religie. E un discurs la indigo a tuturor ca el.
Care romani? Cei care profeseaza intr-un domeniu, sau cei care pot ocupa doar posturi platite cu minimul pe economie. Da, nu neg, daca tot ce poti face e sa asezi marfa pe rafturi, e mai bine in strainatate. Nimeni nu poate nega asta. Si, totodata, opinia lor ar trebui sa conteze cel mai mult pentru noi?
Cunosc doctori care au plecat in afara, s-au intors dupa cativa ani. Cunosc ingineri care au plecat in afara, s-au intors dupa cativa ani. Cunosc programatori care au plecat in afara, s-au intors dupa cativa ani.
Cel mai de succes om pe care l-am cunoscut personal si s-a mutat definitiv in vest e o colega de liceu care e sef de tura la un restaurant in Londra.
Salut,din păcate atât timp cât înuși Românii se țiganizează că se cred,,șmecheri" deranjând cu,,muzică orientală",real muzica țiganilor,țucă moaște și icoane in biserici,și apoi merg la crâșmă să se,,sfințească"spală pe dos străinii pentru un pumn de bani,vin în țară și se dau rotunzi cu Beamve-uri(cu rezervorul pe roșu, normal?) îsi fac case ca sa se mândrească și când îsi deschid gura, put a ce au mâncat de la străini pentru banii ăia, nu se va schimba nimic în țara asta, dar nici în politică.
Eu cunosct 8 persoane plecate in vest. Fosti colegi de liceu si facutalate si prieteni...
2 sunt manageri financiari la mari multinationale, unul in Londra, altul la Haga.
1 este managerul unui hotel mare din Franta.
si 3 medici, unul in Franta, unul in Irlanda si unul in Germania.
Stiu si 2 muncitori in costructii, fosti vecini.
Unul nu vrea in veci sa revina in Ro.
Sa inteleg ca esti un vegetarian fan LGBT caruia nu-i place berea?
Si ce vina avem noi?
Vrei sa ne lasam de bere si sa ne uitam la curcu beu?
Ai vrea o lege care sa ne oblige sa fim ca tine?
Romanii isi doresc civilizatie, dar putini realizeaza ca ei insisi trebuie sa fie schimbarea pe care si-o doresc.
Cat despre acceptarea prostiei LGBTQ, nici nu vreau sa aud.
Da, nu se mai Intorc, că statul bunăstării e uriaș acolo, au putut să facă asta prin migranți, care s-au dus acolo să muncească. Aștia au contribuit prin cotizatii la stat care au fost obitnute din veniturile lor brute pe munca. La noi, statul se Imprumuta fara limita pentru costurile bunastarii sociale
E criminalitate mare, ce-i drept. Si imigranti fac probleme In unele state vestice, dar partea ironica in chestia asta e ca imigratia a avut o contribuite foarte benefica overall asupra populatiei din occident. Majoritatea imigrantilor muncesc, chiar si aia veniti din statele foarte sarace, nu fac crime și tâlhării, și așa statul își face rost de venituri la buget prin contributii de la populatie mai mult decât prin împrumuturi, cum facem noi.
Nu merge tara ca afara ca nimeni nu are interesul asta, doar nu or fi UE-istii idioti sa ne dezvoltam ca sa le facem concurenta economica dupa, adica tarile producatoare care-s alea Schengen.
Asa ca au ei grija sa nu ne dezvoltam, ne lasa hoti asa, nu impun nimic util (dar sa desfiintezi centrala de gaze te pune).
Iti dau niste bani de forma ca asa se face, dar nu vin delegati de ai lor sa verifice dur lucrarile. Cand SUA a vrut sa construiasca nu stiu ce in Germania dupa WW2, a trimis oamenii lor sa supravegheze tot.
Aia stiu clar ca noi nu facem nimic cu ce ne dau.
Plus ca fata de ce ne-au luat, ce dau e un cacao.
Cultura noastra nu se va schimba niciodata, ca suntem lasati in prostia noastra special.
Tu de ce crezi ca invatamantul pica? Ca sa fim prosti si usor de manipulat din afara.
Ca daca UE vroia sa facem treaba, faceai de mult, iti zic eu.
Puneau sus ce politicieni vroiau ei (ii votai ca le facea propaganda f bine), le impunea sa faca treaba ca de nu ajung la puscarie, sau le scotea bubele din sifonier ca sa-i dea jos repede si sa ajunga la puscarie, si faceau treaba obligat.
Ce, crezi ca faceai ce vrei tu? In nici un caz. Si putea sa sfaraie micii, dar sa facem treaba.
Se schimbau legile si tot.
Deci, tu Imi spui mie In alte cuvinte ca noi nu trebuie sa ne asumam situatia țării este, ci trebuie să dăm vina pe alți? Ai măcar ideea cum funcționează aparatul de stat al României?
Avem cele mai multe condamnări la CEDO din UE. dovadă ca nu prea facem ce cer alții din afara, facem cam ce vrem noi mai mereu, chiar dacă nu e bine pentru drepturile omului