| alondrakiss a întrebat:

Am primit niste poze care au fost făcute de cineva fără acordul meu.
Si cum pot face dreptate? Unde mă pot adresa pentru acest lucru?

34 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Unde te-a pozat? Daca e spațiul public si le-a trimis dosr in privat nu prea ai ce face.

| johnnny123 a răspuns:

Nu ești deloc clară...

Ai fost amenințată sau șantajată cu publicarea unor poze compromițătoare care ți-ar putea aduce atingere demnității și ți-ar viola dreptul la respectarea vieții private?

Ce înțelegi prin "să faci dreptate"?

| Marius22222222222 a răspuns:

Depinde de poze

Bula
| Bula a răspuns:

Paparazzi.
Trebuie sa te obisnuiesti, daca esti persoana cunoscuta.
Nu le da ocazie nimanui sa faca poze compromitatoare despre tine!

| sierra1 a răspuns:

Cum le-ai primit, prin poștă, cu o cerere grasă de recuperare contra cost a "negativelor"?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Vrei un raspuns concret si folositor dar nu dai detaliile necesare.
Spune ce fel de poze, unde au fost facute si daca respectivul vrea ceva de la tine (amenintare sau santaj).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce fel de poze? Cum ai fost prejudiciată?

| Lioana a răspuns:

Te afecteaza cu ceva acele poze? Lamureste-ne si pe noi ca nu înțelegem ce fel de dreptate vrei.

| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie sa discuti cu persoanei care le-a facut si distribuit sis a-i ceri sa le steraga si sa-ti confirme acest lucru. In caz contrar poti face plangere la POLITIE.

| mi25 a răspuns:

Conform legii, daca nu esti persoana publica, nu are dreptul sa-ti faca nimeni poze. Chiar daca nu sunt poze compromitatoare, este o incluziune in viata privata.
Poti face o plangere la politie. Dar la noi, cu o justitie schioapa, nu stiu daca se rezolva ceva. Poate o amenda celui care le-a facut.

| blackann a răspuns:

Clarifica, Alondra...

| alondrakiss explică (pentru johnnny123):

Pur și simplu au fost făcute niste poze fara acordul meu.Nu au fost făcute niste poze indecente.

| johnnny123 a răspuns (pentru alondrakiss):

Aham... Și ce prejudiciu ți-au adus aceste poze?

Atât timp cât nu sunt niște poze compromițătoare și nu ai fost șantajată cu ele, care este problema? Pentru ce anume vrei "să se facă dreptate"?

| alondrakiss explică (pentru sadrian46):

Niste poze fara acordul meu, adică fără să fiu surprinsă în anumite situații indecente.

| alondrakiss explică (pentru Lioana):

Poze care au fost făcute fără acordul meu.

| alondrakiss explică (pentru Marius22222222222):

Nu au fost poze indecente pur și simplu fara acordul meu.

| alondrakiss explică (pentru Violleta2022):

Au fost făcute niste poze de către cineva apoi date unei persoane care le-a transmis mai departe cuiva.

| alondrakiss explică (pentru johnnny123):

Nu am fost amenințată, pur și simplu au fost făcute fără acordul meu.Si au fost transmise mai departe.

Mă afectează că acea persoană care le-a făcut nu mi-a cerut acordul.

| alondrakiss explică (pentru mi25):

Măcar de i s-ar da o amendă.

| Marius22222222222 a răspuns (pentru alondrakiss):

Se omoară și se violeaza și scăpa ăștia. care poliție sa ii doară undeva de poze sau sa dea amenda? e Romania

| johnnny123 a răspuns (pentru alondrakiss):

Dacă nu ai fost șantajată și nici nu poți demonstra că pozele ți-au adus un prejudiciu, nu ai nicio bază să-i faci vreo plângere.
Iar dacă poza a mai fost făcută și într-un spațiu public, cu atât mai puțin.

Tu nu ai postat/transmis niciodată o poză cu o altă persoană fără să ai acordul scris al acelei persoane?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Violleta2022):

"Acum 25 minute | alondrakiss explică:
Niste poze fara acordul meu, adică fără să fiu surprinsă în anumite situații indecente."

In cazul asta nu-i nici un pericol si nu are nici o importanta, ca toti avem acces la pozele tutoto pe FB, Instagram si in alta parte si pentru atata lucru, NU avem nevoie de acordul nimanui.

Te-as fi inteles daca pozele erau nud sau in situatii penibile, ori compromitatoare, dar odata ce nu sunt, chiar nu afecteaza pe nimeni.

| Lioana a răspuns (pentru alondrakiss):

Exagerezi. In spatiul public nu e nevoie sa ti se ceara acordul pentru poze. Daca pozele sunt decente nu vad nici o problemă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde cine ți-a făcut pozele și mai ales unde erai când le-a făcut.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru alondrakiss):

Numai pentru atât poliția nu se sesizează și nu ia măsuri. Ar trebui să demonstrezi cu dovezi că acțiunea lui ți-a adus un prejudiciu. Simplul tău discomfort nu este penalizabil.

Pozele au fost făcute în spital.

| alondrakiss explică (pentru sadrian46):

Pozele au fost făcute într-un spital unui copil.E corect că i s-au făcut poze?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru alondrakiss):

Este greu de decis corectitudinea acestui gest. Dacă apoi aceste poze au fost făcute publice, se poate analiza corectitudinea acestei acțiuni, de publicare a lor. Dar din nou, fără devedirea unui prejudiciu, poliția nu este îndreptățită de lege să ia vreo măsură.
Mai poate fi dată în judecată persoana în cadrul unui proces civil, și cere daune morale. Dar și aici judecătorul va cere în primul rând dovada actului comis, stabilirea prin dovezi a vinei persoanei acuzate și apoi justificarea perjudiciului moral suferit, ceea ce este foarte greu de stabilit.

| mi25 a răspuns:

Cred ca cei ce au scris mai jos nu au inteles ce inseamna intimitatea unei persoane. O persoana care nu este publica: ocupa functii publice sau se expune singura in public, nu poate fi fotografiata nici in afara proprietatii. Persoanele publice nu pot fi fotografiate pe domenii private.