| alondrakiss a întrebat:

Am primit niste poze care au fost făcute de cineva fără acordul meu.
Si cum pot face dreptate? Unde mă pot adresa pentru acest lucru?

34 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru mi25):

Unde scrie că nu poate?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred că ar trebui să vorbești cu un avocat. El e cel mai în măsură să știe toate mișcările și legile din această parte. Acum depinde și cum ai aflat de poze. Adică dacă ele ți-au fost puse pe mess și ți-au fost arătate gen "Ia uite, ai pozele astea." Cred că nu e cine știe ce, dar pentru siguranța ta, eu îți recomand să mergi totuși la un avocat. Dacă pozele au fost puse în spațiul public fără acordul tău și mai sunt și niște poze să spunem ce-ți revelă ceva din intimitatea ta, clar ar trebui să mergi la un avocat și să te interesezi de tot.

Aș fi spus că poți merge și la poliție, dar din proprie experiență îți spun că nu știu cât se va implica poliția în așa ceva. Acum depinde, poate la tine e ceva mai grav, la mine s-a lăsat cu un număr personal de telefon la matrimonialele de pe grupurile de Facebook și am fost contactată de moșii din toată țara, ba chiar și din afară cu scopul de a mă implica într-o relație serioasă laughing Evident că numărul meu îl lăsase altcineva cu un cont fals tot de Facebook, iar mătușa mea cum este mai bătăioasă, s-a dus la o cunoștință din poliție să întrebe ce demers se poate face în situația de față, și polițistul i-a răspuns non-șalant că nu poate face nimic în situația de față, deoarece nu există faptă ce ar merita cercetată laughing au spus că așa pe Facebook putea oricine, un verișor, un frate să-mi facă o farsă, deci dacă nu există faptă, nu există nici demers polițienesc, nu există nici pedeapsă. laughing Deci de aceea spun că nu știu exact ce e în cazul tău, dar îți spun să te pregătești în cazul în care mergi la poliție și ți va spune că ceea ce ai pățit tu nu este nicio faptă, nicio infracțiune. De aceea te și îndrum către un avocat, el știe toate legile din România, toate spețele, toate nebuniile și deci el va găsi ceva în lege de care să le lege și să-ți facă dreptate sau măcar să-l facă pe cel care deține fotografii personale cu tine, să înceteze.

| mi25 a răspuns (pentru alondrakiss):

Este si mai grav.
Vezi ce scrie Codul civil art. 74, lit. g) din Codul civil.

| mi25 a răspuns (pentru sadrian46):

In Codul civil, art.71 si 73.
Atata timp cat acea persoana i-a trimis pozele, fapta se considera difuzare de imagine. Un secret nu mai este secret daca este cunoscut de 2 sau mai multe persoane.