| Standby_Lucian_1995 a întrebat:

care este procedura cu politia, daca am probleme cu unu? probleme gen : amenintari, talharii, dar nu lovire! Vreau o solutie pacifista?

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Talharia inseamna furt prin violenta fizica sau psihica.
Poti sa-i faci plangere penala pentru amenintare si talharie, conform art.193 si art.Cod penal, citez:
"ART.193. Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoanã cu sãvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pãgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacã este de naturã sa o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendã, fãrã ca pedeapsa aplicatã sã poatã depãşi sancţiunea prevãzutã de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţãrii.
Acţiunea penalã se pune în mişcare la plângerea prealabilã a persoanei vãtãmate.
Împãcarea pãrţilor înlãturã rãspunderea penalã."
"ART.211. Tâlhăria
Furtul săvârşit prin întrebuinţare de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 18 ani.
Tâlhăria săvârşită în următoarele împrejurări:
a) de o persoana mascată, deghizată sau travestită;
b) în timpul nopţii;
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport, se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani."
Si la ce solutie pacifista te-ai gandit?
Poti incerca o rezolvare amiabila, respectiv persoana respectiva iti restituie ce ti-a luat si inceteaza de a te mai ameninta si talhari si tu nu-i faci plangere penala.
Mentionez ca trebuie sa ai probe pentru a dovedi plangerea, in caz ca o faci, altfel te faci vinovat de denuntare calomnioasa.

| Standby_Lucian_1995 explică (pentru Ioandelasal):

Da dar problema e ca el este tigan straight face si trage multi din liceu de partea lui ce fel de dovezi sa am?

sad? am vorbit cu domnul diriginte si a spus ca ar fi bine sa actionez, dar eu sunt inca minor am 17 ani, nu pot comunica cu el, imi cere mereu cate un leu, ma controleaza, imi fura tigari, ma ameninta daca nu ii dau si nu pot actiona. ce sa fac?sad

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Standby_Lucian_1995):

Si de ce nu spui parintilor?
Si n-are importanta ca esti minor, poti face reclamatia.
Si tu n-ai colegi care sa depuna ca martori in favoarea ta?

Nu prea dar il am pe domnu diriginte stie ca is putin cam necomunicativ si ma integrez greu in " trendul " lor...

Si nu vreau sa afle parinti pentru ca nu vreau sa vada ca nu prea mam integrat in colectivul clasei si dupa sa nu creada ca ma ia de fraier.

Off si daca ma credeti ca as da orice numai sa ma lase in pace, incerc sal ignor...dar ma ameninta ca ma loveste la fata si sa stau pe loc sa vin la el.A da si iarna m-a batut, ca vezi doamne ca i-am zis sa ma lase in pace, simt ca innebunesc nu vreau sa patesc " denuntare calomnioasa" sa incerc sa gasesc o scapare si sa intru de tot in belea.straight face cum pot face? Imi puteti da un sfat v-a rog frumos sad?

Ioandelasal

Spune-i ce ti-am zis si cere-i sa te lase in pace, altfel o sa-l spui la parinti si o sa-l reclami.
Imi pare rau, in mod legal n-am ce sfat sa-ti mai dau.
Chiar nu poate fi pus la punct un asemenea specimen?
Daca nu mai rezisti si nu vrei sau nu poti face nimic transfera-te la alt liceu.

Toti colegii mei au zis sal infrunt mai ales ca el ma stie de baiat care nu riposteaza si tura viitoare cand imi baga mana in buzunar sa-i dau un pumn in gura si mia garantat toti ca voi scapa, tu ce zici?

Dar nu, nu pot sal lovesc pur si simplu, imi este frica. straight face... si sa ma transfer la alt liceu nu prea am cum ca is la un profil bun sad

Ioandelasal

Parerea mea este sa-i dai peste mana. Si cauta sa nu fii singur cu el.