| Pplnumber2 a întrebat:

Am si eu o intrebare pentru cine se pricepe si cine a trecut prin asa ceva. Bunica mea are un apartament pentru succesiune de la fratele ei. Aici intervine problema, nu se poate face succesiunea deoarece exista un alt mostenitor, nepot din partea sotiei cu o treime din apartament. Acesta este plecat in Italia, refuzand sa vina in tara pentru succesiune, nu plateste impozit, intretinere si alte dari catre stat, dar nu ne furnizeaza datele personale pentru a ne duce in instanta. Am fost la notariat cu el acum 2 ani, iar acolo ne-au spus sa asteptam 1 an pentru a nu aparea alti mostenitori, din pacate el a refuzat sa mai vina in tara dupa asta. Ce se poate face in acest caz!?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exact ce ti-am spus si eu, baiatul are dreptul doar ce a mostenit mama sa dupa sotia bunicului, respectiv 37, 5% din apartament, parte la care bunica ta nu are dreptul.
Bunica ta sa ceara deschiderea procedurii succesorale doar dupa partea fratelui sau. De altfel, daca nu a acceptat mostenirea dupa mama sa, in termen de 1 an dupa deces si nici nu a folosit apartamentul, baiatul a pierdut dreptul la mostenire si aceasta devine vacanta, va fi preluata de catre Statul Roman.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si nimeni din familie, prieteni, cunoscuti nu-i stiu datele personale si adresa din Italia?
Daca stiti numele si prenumele, domiciliul din tara si adresa din Italia atunci puteti actiona in judecata.
P.S. Desi nu ai spus expres banuiesc ca fratele bunicii si sotia acestuia n-au avut copii. N-ai explicat si nu inteleg cum un nepot din partea sotiei fratelui bunicii are drept de mostenire asupra proprietatii fratelui bunicii. Acesta are drept la mostenire numai asupra bunurilor din proprietatea matusii sale.

| Pplnumber2 explică (pentru Ioandelasal):

Am precizat ca nu putem afla adresa, prieteni, cunoscuti nu stim, nici din familie, asta vreau sa stiu, ce se poate face in cazul in care nu ii putem afla adresa, trebuie sa existe o portita in lege ca sa ne permita sa facem ceva. E imposibil sa pierzi o casa doar pentru ca un x nu vrea sa se prezinte. Noi nu il cunoastem prea bine. Sotia lui a avut o fata, iar acesta este fiul fetei. Deoarece sotia si fata ei au murit, el are drept acum la mostenire.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Pplnumber2):

Sa inteleg ca acel apartament a fost proprietatea comuna a fratelui bunicii si a sotiei lui, astfel ca fiecare era proprietar asupra jumatate din apartament?
Cine a decedat primul, fratele bunicii sau sotia acestuia si cand au avut loc decesele?
Cine a locuit in apartament dupa decesele acestora si cine a platit impozitul anual pe locuinta?
Fata a decedat inainte sau dupa decesul sotiei fratelui bunicii?
Sunt elemente fara de care nu pot da un raspuns corect si nu mai vreau sa fac ipoteze.

De la inceput. Sotia fratelui bunicii mele a avut 2 fete din alta casatorie, el a luat doar o fata deoarece a 2 a a fost luata de primul barbat al ei, deci nu are nici un drept. Apoi s-a casatorit cu fratele bunicii mele. Prima a decedat sotia lui in anul 2003, apoi fata acesteia in anul 2009, tot ce a mai avut i-a ramas baiatului. Dupa ce a decedat fratele bunicii mele nu a stat nimeni in apartament dar toate darile au fost platite integral de bunica mea pana anul trecut cand statul a refuzat sa mai ia bani din cauza lipsei succesiunii. Dar la intretinere platim.

| Pplnumber2 explică (pentru Pplnumber2):

Daca am omis ceva, te rog sa intrebi orice date si iti voi spune!

| Pplnumber2 explică (pentru Pplnumber2):

Aici este textul de pe succesiunea facuta cand a murit sotia.

Cota indiviza de 1/2 din dreptul de proprietate asupra apartamentului situat in *adresa* avand doua camere si dependinte, cu o suprafata utila de 28, 67 m, p, impreuna cu dreptul de proprietate fortata. Cred ca aceasta e nota legala.

Restul cotei invize de 1/2 din apartament, este proprietatea sutului supravietuitor, fratele bunicii mele.

Mostenitori :
1.Fratele bunicii mele : cota de 1/4 din partea sotiei
2. Fata sotiei : cota de 3/4 din partea sotiei

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Pplnumber2):

Acum am inteles, in masa succesorala intra doar partea proprietate a fratelui bunicii, respectiv 62, 5% din apartament (jumate ca proprietate din timpul convietuirii si 1/4 din jumatatea sotie ca mostenire dupa aceasta).
Fata de aceasta situatie nu au cum exista alti mostenitori decat bunica ta, cu o singura exceptie, respectiv daca fratele bunicii a infiat-o pe fata sotiei. Asta este situatia?

El nu a infiat-o dar la notariat ne-au spus ca nu se poate face succesiunea din cauza ca el nu vine sa o faca, nu stiu ce fel de om e, nu prea am avut tangente, dar ultima data cand am vorbit cu el la telefon prin intermediul cuiva a refuzat sa ne dea date personale si a spus ca pe el nu il intereseaza sa vina si sa semneze nimic. Iar notariatul nu ne-a dat nici o informatie despre ce putem face daca el nu vrea sa se prezinte. Cum am mentionat nu ii putem afla adresa nici de acolo, nici nu stim daca are adresa stabilita acolo sau nu. si da bunica mea spune ca la notariat i-au spus ca el are parte doar de la sotie respectiv mama.

U are the best, keep up the good work. Doar sa gasim un notar bun, ca se pare ca aici la noi, ori nu vor sa se bage in asa ceva ori nu au vointa sa ajute. Multumesc pentru tot ajutorul, luni ma voi duce la notariat cu ea si voi stii ce si cum sa vorbesc.