| filaret000 a întrebat:

Am si eu o problema. Eu locuiesc in Cehia de un an de zile si acum o săptămâna m-a prins politia cu o alcoolemie de 0, 77 suflat, iar testele de sânge nu le-am făcut pentru ca el mi-a spus ca nu este necesar sa le fac, iar eu cum eram puțin amețit, panicat nu le-am făcut. Iar după domnii polițiști mi-au spus ca o sa trimită carnetul in Romania pentru ca carnetul este din Romania. La ce probleme as putea sa ma aștept? In legătura cu testele de sânge, abia a doua zi mi-am dat seama ca in Romania refuzarea se pedepsește penal dar polistisul de aici mi-a spus doar dacă vreau, nu este necesar si nu m-am gândit la legislatie... La ce pedeapsa/ probleme ar trebui sa ma aștept?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cunosc legislatia ceha, s-ar putea ca acolo nu mai este necesara stabilirea alcoolemiei din sange, pentru ca fapta sa fie considerata infractiune, asa ca va trebui sa te interesezi acolo, la politie sau la un avocat.
In orice caz in Romania nu o sa fii pedepsit pentru o fapta din Cehia, mai ales ca stai de 1 an acolo, daca vei avea dosar penal vei fi judecat acolo.

| REMiXDJ a răspuns:

Nu ai nici o problema in acest caz. Daca politistul care te-a prins nu te-a dus imediat la recoltarea alcoolemiei inseamna ca aparatul lor a indicat foarte putin cand ai suflat in tester si politistul a considerat ca nu este necesar si analiza la sange.Este obligatia lui de servici sa te duca la recoltare proba de sange in vederea stabilirii alcoolemiei din sange si nu a ta, asta in cazul in care aparatul tester in care sufli arata ceva mai mult peste limita legata.Deci tu ai fost sub limita legala. Daca ti-au luat permisul si l-au trimis in Romania trebuie sa iti dea o hartie dovada de circulatie provizorie cum scrie in lege si sa iti dea si actul procesul verbal intocmit la fata locului din care sa reiasa clar aceste date: data, ora ziua, locul unde ai fost prins, numele politistului si codul lui, ce alcoolemie a scris in procesul verbal si cu ce masina ai circulat ca numere - toate astea sa se vada clar.Astea trebuie sa le ai.Referitor la trimiterea in Romania a permisului tau nu stiu in cat timp ajunge, el va ajunge insa sigur la politia circulatie din orasul tau unde ai resedinta pe buletinul de identitate. Poti ruga in tara un prieten de al tau dupa vreo 10 zile sa se intereseze daca a ajuns permisul acolo si cu ce acte a venit insotit - asta este important.In rest alte probleme nu ai pentru ce sa iti faci griji. Politia circulatie din tara o sa iti spuna cum vei putea intra din nou in posesia permisului.

| filaret000 explică (pentru REMiXDJ):

Politia mi-a dat doar O dovada ca mi-au reținut carnetul si atâta tot.nu alte acte.

| filaret000 explică (pentru Ioandelasal):

Eu din câte am înțeles, cum permisul il am românesc Romania preia dosarul si ei o sa ma judece.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru filaret000):

Dosarul penal (daca asa este) este intocmit si cercetarea se face de catre organele competente din statul in care ai savarsit infractiunea. La fel se face si judecata, daca se ajunge la proces. Abia daca esti condamnat la inchisoare cu executarea pedeapsa se poate executa si in Romania, daca se solicita aceasta.

| filaret000 explică (pentru Ioandelasal):

Aha... deci vreau sa știu măcar o chestie dacă este vreo posibilitate sa cad la închisoare sau nu.

| REMiXDJ a răspuns (pentru filaret000):

Nu ai nici o treaba cu inchisoarea ca sa fie clar. Daca ar baga la puscarie in toate tarile pe cei care au fost prinsi bauti la volan in acea tara ar fi haos din toate punctele de vedere.La prima abatere prins cu baut la volan functie de cat a fost alcoolemia se da amenda si se suspenda oo perioada de timp permisul. Daca alcoolemia este mare sau nu esti las prima abatere cu bautura la volan = se suspenda definitip permisul si iei o amenda grasa.Inchisoare se poate face - specific si aici SE POATE FACE - doar in cazul in care ai abateri multe cu bautura in trecut si ai facut accident ori cu vatamare corporala sau cu mortaciuni.Dar si aici un avocat bun te scoate cu dosarul cu sentinta data cu suspendare, limitarea unor drepturi si plata daune morale si financiare victimelor.In rest sau alte cazuri cu bautura la volan nu exista legat de puscarie - asa ca stai linistit.Ce ti-am scris in primul raspuns este valabil.Vezi pe unde ajunge permisul si sa ai acte iar de acum in colo nu semnezi nimic referitor la acel eveniment - indiferent de situatie - trebuie sa faci rost de procesul verbal al acelui politist sa vezi ce a scris pe el - asta este important - sa vezi ce grad de alcolemie a scris si daca e mic ai lasi in pace, daca a scris prostii si a mintit ca este mare faci reclamatie gen contestatie la politia unde este el, in atentia comandantului de unde sa reiasa ca acel politist a mintit si a trecut fals alcoolemia in procesul verbal. Daca apar complicatii pe directia cu politaiul acela si alcoolemia se face plangere la procuratura si al dai in judecata.Pana nu se termina procesul in instanta definitiv si primesti si de la procuratura o rezolutie nimeni in nici o tara nu se atinge de tine sa te aresteze sau sa faca alceva.Deci treaba cu puscaria uit-o si daca ai si alte nelamuriri poti sa imi scrii pe email: DJ_Music_MP3@Yahoo.com

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru filaret000):

N-am de unde sti, ti-am spus ca nu cunosc legislatia penala ceha.