| pandy a întrebat:

Am vrut sa angajez un avocat si acesta mi-a spus sa-i platesc inainte 350lei doar sa-mi spuna ca ma reprezinta sau nu... oameni buni voi intelegeti lucrul asta? cum adica sa platesc doar sa-mi spuna da. sau nu. bineinteles ca daca spunea nu :eu tot trebuia sa-i platesc. si plecam bou fara 350lei si fara un avocat. este normal : este legitim in fata legi acest lucru? mai exista si in alte tari astfel de practici?

Răspuns Câştigător
| johnnny123 a răspuns:

Ți-am mai explicat de ce comparațiile tale sunt greșite, dar nu o să mai insist de pomană.

Ok, atunci găsește-ți un avocat care nu taxează pentru analiza cazului. Simplu.

18 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ca să-ți spună dacă te poate reprezenta sau nu, trebuie mai întâi să se uite peste caz. Asta înseamnă o oră de muncă.

Nu știu dacă este o practică generală (pentru că din fericire nu am prea avut de a face cu avocați), dar asta ar putea să fie o justificare.

Și la doctor plătești vizita de evaluare chiar dacă nu-ți face nimic.

| ioana748 a răspuns:

Da, este vorba de timpul pentru consultanta sau ceva de genul.

| pandy explică (pentru johnnny123):

Hai ma prietene : eu vad inselaciune aici cu acte in regula. daca ma duc la 5 din astia intr-o zi dau 15milioane doar sa plec fara nimic. cand chemi un mester acasa sa-ti faca o lucrare si omu evalueaza cat te costa : acesta iti cere bani pentru evaluare? sigur nu. este lipsit de orice etica.

| pandy explică (pentru ioana748):

Exact i-am spus inca de la inceput ca nu am nevoie de informati judiciare : vreau sa te angajez sa-mi aperi drepturile in procesul care il inaintez. ce mama dracul facem lucrurile asa de complicate. daca te angajez sa prestezi un serviciu gen : da-mi cu lavabil peretele asta. va trebui sa platesc ca tu sa-mi spui daca o sa faci acest lucru sau nu

| kalasnicov22 a răspuns:

Pentru un avocat 350 de lei inseamna nimic.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mi se pare normal.
Omul trebuie sa studieze cazul inainte sa iti spuna daca il preia sau nu. Daca e de comptenta lui sau nu. Si studierea cazului inseamna timp pierdut pentru el

| johnnny123 a răspuns (pentru pandy):

Prietene, un avocat nu este un meșter, iar un proces este ceva mult mai complex decât un perete de zugrăvit. Omul trebuie să înțeleagă în ce se bagă. Iar un avocat bun poate să coste și 300 de euro pe oră sau chiar mai mult, dacă vrei să știi.

Comparația mai corectă ar fi cu un doctor, nu cu un meșter. Iar la o vizită medicală de evaluare, la care doar stai de vorbă cu doctorul și nu-ți face mai nimic te taxează.

| pandy explică (pentru kalasnicov22):

Iar alti muncesc 3 zile de le sar capacele pe bani astia. tata lucreaza la 80km distanta, face naveta pleaca noaptea vine noaptea : este platit pe zi cu 130lei dintre care : isi cumpara mancare si tigari plus 1 bere. sunt bani multi pentru noi pulimea. jegurile astea nu-au empatie. sunt mai reci ca fieru.

| pandy explică (pentru johnnny123):

Dar este lipsit de orice etica aceasta procedura : nu vad normal sa platesc pentru nimic. tu te poti duce la magazin sa dai 1 leu sa spui vreau 1 paine : iar vanzatorul : da-mi bani si pleaca ca nu primesti nici-o paine... dao dracul de complexitate si formalitate : un avocat nu este dmnzeu : hai sa mai gandim si singurii : nu tot ce iti spune jmecherul asta avocat este si corect. eu vreau sa platesc pentru servicile care il angajez : nu vreau sa platesc pentru nimic principiu meu de viata : rationament, etica. orice alta lege pentru mine cade jos. legile nu sunt tot timpul facute pentru noi

| pandy explică (pentru suntserios):

Si eu ca stau dupa el sa studieze cazu : nu pierd si eu timp? de ce timpul lui este mai important ca al meu? daca el are 2 co baie am si eu 2 co baie. nu pot sa rezonez cu acest lucru deoarece : nu ii cer daca poate sa-mi apere drepturile in fara altei civilizatii extraterestre. da. nu este nimic complicat extrem. citesti dracul 5 min sa vezi daca ai chef de acest caz sau nu :

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este normal si nu este ilegal.
Ca sa-ti spuna daca te reprezinta sau nu trebuie sa-si faca o idee despre ce este vorba in dosarul respectiv si asta costa timp iar timpul costa bani.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru pandy):

Pai tu i-ai cerut un serviciu. E treaba ta daca îți ocupi timpul cu nevoile tale sau nu.
In fine, daca tu consideri că se rezolva treaba in 5 minute mai mult că sigur că te poți reprezenta și singur in instanță.

| pandy explică (pentru Ioandelasal):

Doar timpul ei conteaza. timpul meu ca stau dupa da / nu. sa-mi spuna nu conteaza. traim intr-o lume ipocrita rau. nu ma pot adapta la astfel de lume. multumesc pentru explicatie :intuiam acest lucru. orice siretlic este construit frumos cu explicati etc.

| pandy explică (pentru suntserios):

Perfect : eu am apelat l-a servicile sale. dar se pare ca este ipocrita treaba : platesti pentru niste servivici care probabil nu se vor oferi. este ca, la loz in plic cu avocati.

| ioana748 a răspuns (pentru pandy):

Stii ca sunt si mesteri care cer bani pentru deplasare.
Ce sa spun, poate gasesti totusi ceva convenabil pentru tine
https://www.avocati24.ro/cere-oferta/

| pandy explică (pentru ioana748):

Ajungem in alte extreme si uitam contextu cu asa replici. oricum multumesc ca mi-ai scris. incerc sa aduc in judecata un infractor cu,un alt infractor dar cu diploma si scoala. am inteles in viata asta din Romania ca : trebuie tu sa fi : doctor, avocat, politist, judecator, mester, etc etc... toate servicile acestora sunt halucinogene si ipocrite.

| romeo78 a răspuns:

Tu ești supărat că îți cere un avocat bani, doar ca să deschidă gura. Gândește-te că meseria de avocat a fost una din singurele meserii care au supraviețuit istoriei lumii! Gândește-te, că până în urmă cu vreo 200 de ani în urmă, un simplu muritor nu își permitea un avocat și nu putea în nici un fel să se apere de orice acuzație i se aducea. Și, să te gândești că printre parlamentari, români și nu numai, sunt mulți din domeniul juridic, care au avut grijă să se dea legi în avantajul lor financiar, de la onorarii, salarii, pensii speciale!
Deci în popor se spune că nu scapi niciodată de un jurist și popă. Așa că, plătești, ai avocat! Nu plătești, nu poți face nimic, decât să te prezinți la proces singur și să suporți consecințele.

| ioana748 a răspuns (pentru pandy):

Nu te contrazic.
Este o tara plina de ipocriti.
Seara linistita,