| MariusV1 a întrebat:

Anul acesa as vrea sa fac scoala de soferi pentru motocicleta(am 18 ani) pot sa dau pentru Categoria A sau doar A2? Si daca pot doar pentru A2 imi puteti spune cam in cati cm3 se poate incadra motocicleta?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

A il dai abia la 24 ani, sau la 2 ani dupa ce ai luat A2

| MariusV1 explică (pentru suntserios):

Pai si cu A2 cam cati cm3 ar trebui sa aiba motocicleta? Sau ce trebuie luat in considerare..in afara de aia 35 kw pentru ca cine le vinde precizeaza doar in cm3

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru MariusV1):

Nu este impusa o limia de cmc ci de putere

Motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sustine testele teoretic si practic, dupa ce faci scoala de conducere (o poti incepe la 17 ani si 9 luni) numai pentru categoria A2, pentru categoria A se pot sustine testele de la 24 ani sau de la 20 ani cu experienta de 2 ani in categoria A2, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;"
Conform aceluiasi act normativ la categoria A2 se incadreaza, citez:
"c) categoria A2: motociclete cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0, 2 kW/kg şi care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale;"
Nu se prevede capacitatea motorului, doar puterea - 35 kW si greutatea, care nu trebuie sa depaseasca 175 kg.

| MariusV1 explică:

Treaba cu varsta am inteles-o dar cu putere tot nu imi este clar..imi puteti da va rog un exemplu? Gen motocicleta sau cum sa calculez exact ca sa stiu ce imi pot lua. Ma scuzati dar sunt mai greu de cap.

| MariusV1 explică:

Am inteles aproape tot doar cu putere nu imi este clar..imi puteti da un exemplu sau cum calculez raportu asta