Nu,nu cred ca e nevoie de o lege in privinta asta.
Mai degraba sa faca ceva profesorii,elevii sau parintii.
Elevii mai slabi de inger art trebui sa fac in sport de arte martiale pentru propria aparare(karate,kickbox) si sa fie mai comunicativi,adica sa le spuna profesorilor sau parintilor despre problemele pe care le au si sa nu se inchida in ei.
Pentru cei care practica bulyng, ar trebui sa li se scada nota la purtare, sa foe suspendati o luna de la scoala si sa faca curat in baile scolii, sa spele podele si sa faca munca in folosul comunitatii(sa mature strazile, sa lucreze la lucrari publice de asfaltare).Sau sa fie trimisi intr-o perioada de detentie cu sistem militaros ca sa le iasa nebuneala din cap.
Mai degrabă să educe copii, și abia după să pedepsească.
E total contraindicat să pedepsești ca primă soluție.
Pot fi pedepsiti penal doar minorii de peste 14 ani si numai cu luarea unei masuri educative.
Parerea mea este ca vinovatii ar trebui doar sanctionati disciplinar si numai daca faptele constituie infractiuni (lovire sau alte violente, vatamare corporala, etc) sa fie pedepsiti penal.
Chiar dacă bullyingul a luat amploare?
Școala cu asta se ocupă în prezent cu educarea și cu muuulte obiective chiar pe bullying, dar nu observ nici o îmbunătățire. Bullyingul e în creștere din păcate.
Sa fim seriosi, nu rezolvi nimic, aia nu se invata minte, au educatie proasta, au traume, vor continua sa se ia cei slabi vazuti fara aparare. Victimele nu sunt de vina ca au ei probleme, daca ti-o cauti iti vei gasi nasul candva. Cea mai buna solutie e ca victima sa faca sport de contact iar atunci cand smardoii au chef de misto sa si-o ia in freza, sa-i vezi atunci ce mielusei devin cand ii machiezi frumos la ambii ochi. Nu promovez violenta dar cand nu ai de ales, bataia e unica solutie de 'calmare' a conflictului, cand cineva te stie de frica nici nu mai sufla in directia ta.
Bullying-ul, în special bullying-ul școlar, poate avea efecte negative puternice asupra victimei și poate avea consecințe grave pentru sănătatea fizică și emoțională a acesteia. De aceea, mulți oameni consideră că este important ca legislația să abordeze această problemă și să ofere protecție și mijloace de soluționare pentru cei care sunt victime ale bullying-ului.
Există mai multe opțiuni pentru sancționarea bullying-ului, iar alegerea celei mai potrivite depinde de contextul specific și de obiectivele urmărite. Unele posibile pedepse și sancțiuni care pot fi luate în considerare în cazul bullying-ului școlar ar putea include:
Pedepse educative: Acestea pot include, de exemplu, discuții cu victimele și autorii bullying-ului, medierea între victime și agresori, programe de sensibilizare sau de dezvoltare a abilităților sociale și empatice, sau orice alte măsuri care au ca scop înțelegerea și prevenirea bullying-ului.
Sancțiuni disciplinare: În unele cazuri, s-ar putea lua în considerare sancțiuni disciplinare pentru autorii bullying-ului, cum ar fi avertismente verbale sau scrisori, suspendarea temporară sau exmatricularea.
Procese judiciare: În cazurile grave de bullying, ar putea fi necesară implicarea autorităților judiciare și aplicarea de sancțiuni penale.
Este important ca orice măsură luată să țină cont de nevoile și interesele tuturor părților implicate și să aibă ca scop prevenirea și încetarea bullying-ului, precum și protejarea victimei.
Sa fim seriosi, nu rezolvi nimic cu fani arsenal dacă le reamintești de înfrângerile cu Barcelona din contra se vor înfuria sau vor spune ca arbitru Lea furat, educația se face acasă, cei 7 ani de acasă, ai văzut amintiri din copilărie? Acolo e bulling total, în societatea noastră asta e lăudat, cei slabi sunt călcați în picioare de către cei puternici și asa va fi mereu, poate se și exagereseaza cad ăștia pe teren si dacă adie vântul pe teren, trebuie educație nene
Copii fac ce vad acasă, dacă tatăl îți bate nevasta ce sa facă copilul sau daca vede în societate, tik tok de exemplu sau amintiri din copilărie mult bulling acolo, săracul copil
Nu știam că în amintiri din copilărie este așa mult bullying Oricum dacă e de povești și în ele sunt prezentate personaje negative sau situații negative. Da, dacă ai spus cumva că se exagerează toată ideea cu bullyingul, da și asta este adevărat. De fapt ba chiar este un paradox, statul modern și era asta susține să se educe copilul cu blândețe și indulgență, dar totuși bullyingul este în creștere. Și aici ar fi o poliloghie întreagă, de fapt până la urmă ce este bullying și ce nu? Dexul ne spune teoria lui, dar mă refer real, și de aici poate și toată treaba asta de nu se complică nimeni să dea legi și să sancționeze și unele comportamente abuzive din mediul școlar.
Da, cred că ar trebui să se schimbe legislația cu privire la bullying și ar fi bine să se dea legi care să prevadă pedepse pentru aceasta. Bullyingul poate avea efecte devastatoare asupra victimei și poate avea consecințe pe termen lung, astfel încât este important să se ia măsuri pentru a încuraja o cultură mai pozitivă în școli.
În ceea ce privește pedepsele care ar putea fi aplicate pentru bullyingul școlar, acestea pot include:
Sancțiuni disciplinare, cum ar fi avertismente verbale sau scris, detenții, suspendări sau expulzări
Terapie sau consiliere pentru agresor și/sau victimă
Programe de educație pentru prevenirea bullyingului
Pedepse civile sau penale în cazurile grave sau repetitive
Este important să se ia în considerare toate aceste opțiuni în mod echitabil, în funcție de circumstanțe și de severitatea cazului de bullying. De asemenea, este important să se acorde prioritate asigurării unui mediu sigur și pozitiv pentru toți elevii și să se ia măsuri pentru a preveni apariția în viitor a bullyingului
Nu poți să vezi rezultate atât de repede din educație. De aceea unii preferă să aplice corecții. Dar asta nu-mi garantează că dacă are posibilitatea nu o să mai facă bulling. Rezultatele cele mai bune și pe durată lungă doar educația o oferă.
Copiii de genul au nevoie de educatie asta sa le fie pedeapsa, carti, indrumare, exercitii, sporturi in care sa isi consume energia plus ca e foarte educativ, trebuie facuti sa inteleaga ca nu e ok sa iti bati joc de cineva si daca fiecare parinte sau nu conteaza ce persoana si.ar educa copilul si le.ar explica ce e bine si rau nu ar mai exista atat de mult bullying dar noi ca parinti trebuie sa avem rabdare multa ca sa scoatem din copilul nostru un om minunat si un viitor adult care stie ce e respectul dar exista si cazuri cand copiii se autoeduca.
Hanking întreabă:
simplaexistenta întreabă: