Pai normal ca-ti trebuie acte si sa platesti si taxe pe langa asta. Pentru a detine si folosi un arc (ptr.tras la tinta), este nevoie de toate documentele si taxele ce se impun la obtinerea unei arme de foc!
Aceste arme se incadreaza in categoria E, alte categorii de arme şi dispozitive neletale, din anexa 1 la L.295/2004, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare si nu necesita nici un act, doar sa ai varsta de 18 ani.
Ia mai intereseaza-te sa vezi ca-ti trebuie acte la fel ca pentru arma de foc.
Se consideră că este o armă cu coardă sau arc. Nu necesită autorizație de deținere după lege. Dar utilizarea ei este restricționată la tirul sportiv. Nu ai voie să vânezi cu ea.
Am dat raspunsul bazat pe lege si nu ma intereseaza deloc chestiunea.
Daca nu-ti convine raspunsul intereseaza-te tu la Serviciul de arme si munitii din IPJ.
Eu ti-am dat raspunsul pentru ca la randul meu m-am interesat de subiect si am aflat ca daca acea arma este letala trebuie sa ai acte pentru ea la fel ca pentru orice arma cu munitie. Daca e de jucarie sau din aia facuta manual de detinator cu un bat si o sarma atunci intra in categoria mentionata de tine.
Nu mie trebuie sa-mi dai raspunsul ci utilizatorului care a pus intrebarea. Se pare ca cine ti-a spus nu cunoaste legea, asa ca te invit sa o citesti.