Zicea asa: desfacerea CIM prin acordul partilor se poate face in orice zi, nu conteaza daca e lucratoare sau nu si este valabil atata timp cat persoana careia i se desface CIM semneaza ca este de acord (acordul angajatorului este mai putin important, desi trebuie sa fie si el de acord). Ziua nu conteaza, va puteti intalni in orice zi sa va intelegeti. Contestarea se poate face daca angajatul nu a semnat sau daca poate dovedi cu martori ca a semnat sub presiune, obligat.
Nu stiu daca asta iti raspunde la intrebare, daca nu, da-mi un mail pe brigaela@yahoo.com cu descrierea spetei.
Sotul meu are cunostinte de legislatia muncii. Pune intrebarea si vedem daca stie.
Da, se poate desface fara probleme in Co, daca tu ai semnat ca esti de acord cu desfacerea lui. Nu are nici o legatura cu lista de la RH, ideea e asa: fie n-ai semnat si atunci nu e prin acordul partilor, fie ai fost obligata sa semnezi (si iti trebuie martori ca sa demonstrezi), fie ai semnat aparent de buna-voie si atunci nu ai ce face, oricat i-ai da in judecata. Eu iti recomand ca in conflictele de munca sa-ti iei neaparat un avocat si inca unul bun. Daca castigi, vei solicita de la parat cheltuieli de judecata. Nu ai cum sa te descurci singura in hatisul reprezentat de legislatia muncii, practic un astfel de proces fara avoca e o cauza pierduta din start.
Incearca sa vezi, stiu ca Mariana este jurist. Poate ii pui intrebarea in privat, daca nu o vede acum. A avut raspunsuri bune privind legislatia muncii
Da, cum sa nu. spune ce te-ar interesa sau trimite un mail pe malina_unirea@yahoo.com
Brigaela daca sotul tau stie cum se desface CIM cu acordul ambelor parti(art55 litb) si care ar fi rezolvarea acestei probleme daca decizia de desfacerea CIM era intr o zi nelucratoare. Deci am nevoie de mai multe detalii nu de pe net, mai multe detalii imi poti da si mie un sms la anulakatt@yahoo.com.Multumesc anticipat
OK pentru toti care au inteles intrebarea mai adaug ceva :
CIM se poate desface in CO legal si intr o zi lucratoare?
Daca plecaririle voluntariate se fac in functie de seful compartimentului pe o lista dat la RH si daca eu nu eram pe acea lista care ar fi fost dreptatea angajatorului, k aveam salariu mai mare in firma sau ce s-a intamplat, cite semnaturi trebuia sa aiba cererea de PPV.
Mentionez k sunt in proces cu firma si nu am fost audiata
dupa atita timp dar mi s a respins cererea de recuzita,
de 2-ua ori, ackma urmeaza un recurs si imi trebuie sa completez ( sa raspund) la niste motive maine pentru. acest recurss.
Ptr cattalinn si rroxi43 v as ruga sa mi raspunde ti, pe Mariana, rroxi as fi vrut sa o intreb sa cer de la experti in legislatie sau cunostinte de legislatia muncii.
Hello! S-ar putea să te ajute mai multe informații de aici: https://cariera.ejobs.ro/legislatia-muncii-cele-mai-frecvente-intrebari/! Succes!