| Caddy14 a întrebat:

As dori sa aflu niste amnunte in legatura cu o amenda de circulatie pentru neacordare de prioritte la pietoni.Mi- fost suspendat permisul pentru 30zile.
Politistul respectiv pretins ca nu am cordt prioritate pietonilor dar acestia erau situati pe sensul opus de mers.
Daca fac contestatie si pierd pe langa amenda mai am de platit ceva? Cam cat?
Daca voi castiga contestatia ce primesc inapoi? Numa suma pe care am achitt-o? sau primesc si "despagubiri"?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca tu crezi ca n-ai fost vinovat si poti dovedi asta atunci trebuie sa faci plangere contraventionala. Plangerea trebuie facuta in maximum 15 zile de la primirea procesului verbal de contraventie.
Daca plangerea se va admite se va anula amenda si se restituie permisul. Daca ai platit deja amenda ti se va restitui amenda platita (daca deja ai platit-o), taxa judiciara de timbru si nimic in plus.
Daca pierzi vei plati doar amenda, ramai cu permisul suspendat pe acele 30 de zile si mai pierzi taxa judiciara de timbru de 20 de lei.

4 răspunsuri:
| Caddy14 explică:

Inca ceva ei spun ca am fost filmat cu aparat radar.Cum pot viziona si eu aceasta filmare?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Caddy14):

Faci contestatie si filmarea va fi prezentata in instanta. daca drumul era cu o singura banda pe sens si ei au filmare sansele tale de castig sunt 0

| Caddy14 explică:

Drumul era cu 2 benzi pe sens si pietonii nu au trecut pe sensul meu de mers

| lucifer12345678 a răspuns:

Daca ai semnat procesul verbal nu mai poti face nimic