anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As ruga un jurist sa raspunda! Familia mea are un proces cu o banca pentru clauze abuzive.Din cauza clauzelor, ratele s-au triplat si nu am mai platit de cativa ani. Am facut recurs la dorinta lor de a ne executa apartamentul insa am pierdut procesul. Avocata noastra a spus ca motivele pentru care instanta a respins recursul sunt banale si fara temei(procesul a durat din vara anului 2015 pana in momentul actual).A mai zis ca urmatorul pas e sa facem apel.E posibil ca banca sa fi "invartit" ceva cu tribunalul? Apelul se face la Inalta Curte? Multumesc!

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E posibil dar putin probabil. In majoritatea cazurilor sa stii ca bancile au castig de cauza in mod legal, fara "invarteli".

Nu cunosc exact cazul tau, dar majoritatea celor care au luat credite au facut-o fara cap si fara sa se gandeasca in timp ce banca avea contracte facute de specialisti... asa ca

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Stiu asta.E adevarat ca persoanele care fac asta nu citesc contractul. Avocata noastra l-a citit si a gasit multe clauze abuzive.Chiar si unele chestii care s-au intamplat si nu sunt trecute acolo.E o vorba de o dobanda din cate am inteles care nu a fost calculata dupa Euribor cum era normal.Nu stiu exact situatia.

| EneCristian a răspuns:

Pai daca clauzele au fost abuzive ar trebui sa poti demonsta clar si sa castigi cazul nu cred ca banca a umblat asa la lege, totusi nu pot sa jur traim in Romania.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu inteleg cum sa faci apel dupa recurs. Apel se face dupa judecata de fond (judecata la prima instanta) iar dupa apel urmeaza recursul. Dupa recurs hotararea data in recurs mai poate fi atacata doar cu revizuire si contestatie in anulare, daca exista unul sau mai multe dintre motivele prevazute la acestea, conform Codului de procedura civila.
Nu cred ca banca a influentat instanta de judecata.
Apelul se depune la instanta care a judecat in prima instanta si se judeca de catre instanta imediat superioara, poate fi tribunalul (daca prima instanta a fost judecatoria) sau Curtea de Apel (daca prima instanta a fost tribunalul).

| KodrutZ a răspuns (pentru suntserios):

Exact asta voiam sa zic si eu. Semneaza legati la ochi si dupa aia sar de dos in sus ca vai, ce nemernici sint astia de la banci. De exemplu in mai toate contractele sint clauze de modificare unilaterala. Nu iti convine ce ti-a schimbat banca, poti sa pleci la alta. La credite e si mai nasol, ca nu e asa de simplu sa le plimbi de la o banca la alta ca un cont curent/card.