| Anonim3697 a întrebat:

Astazi m-a legitimat jandarmeria pentru consum de alcool in locuri publice. Va trimite ceva acasa? Sunt minor

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de varsta ta. Daca ai peste 14 ani atunci poti fi amendat si sa-ti trimita acasa procesul-verbal de contraventie si instiintarea de plata.

| Anonim3697 explică (pentru Ioandelasal):

Jandarmul a spus ca ne da doar avertisment verbal. Vreau sa stiu daca imi va anunta parintii

| BVRNOUT a răspuns (pentru Ioandelasal):

De ce vorbesti daca nu stii? Salut, daca varsta ta nu este de 18 ani, esti considerat minor. Daca ti-a dat avertizent verbal, nu a mai facut niciun proces verbal.Prima abatere avertizment verbal, iar la urmatoarea se pedepseste contraventional conform standardelor in vigoare cu o amenda de la 100 lei, pana la 1.000 de lei.Nu vei primi nimic acasa.Insa vei ramane cu datele tale personale in baza de date, iar la a2-a abatere se va proceda altfel.Numai bine.

| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonim3697):

Si avertismentul este o sanctiune contraventionala si nu este nevoie sa mai incheie proces-verbal. Ca iti anunta sau nu parintii depinde doar de ei, dar nu cred ca o vor face.

| Ioandelasal a răspuns (pentru BVRNOUT):

Hopa! Ia te uita ce jurist a mai rasarit!
Vinzi castraveti la gradinar tipule, am cca 40 de ani ca jurist si stiu despre ce vorbesc.
Si apoi, cand dai un raspuns, raspunde-i utilizatorului care a pus intrebarea, nu altui utilizator.

| Salontanul a răspuns (pentru BVRNOUT):

Ioandelasal este jurist in varsta. Te-ai legat de cine nu trebuie. Daca nu te pricepi nu esti obligat sa raspunzi la o intrebare. Asa ca in domeniul asta mai ia o pauza!

| suntserios a răspuns (pentru BVRNOUT):

Eu zic ca a vorbit foarte bine, la fel ca restul 49.000 raspunsuri argumentate cu articole din legile in vigoare. Eu zis sa nu te dai interesant daca nu stii despre ce e vorba.