Referitor la modul de adresare a profesoarei, sunt de acord că nu este corct. Referitor la ironia la adresa celui care sedea rezemat in cot, consider ca este admisibila, deoarece si elevii trebuie sa aiba o tinuta corecta in clasa.
Referitor la notare, profesorul este suveran.
De inregistrat nu o poti inregistra deoarece, conform regulamentului, nu ai voie cu telefon la ore. Daca o faci savarsesti o abatere - telefonul la ore - și o infractiune: inregistrarea unei persoane fara acordul ei.
Referitor la faptul ca nu ai rezolvat problemele toate sau in intregime, este vina ta, pentru ca nu ai invatat sa ai cunostintele necesare. Un exercitiu nu se noteaza la o rezolvare partiala. Important si ce se ia in considerare este rezultatul, nu ce si cat ai facut. Ca asa-i si in viata.
Exista motive pentru comportamentul neprofesional al unui cadru didactic (te saturi sa vezi cum din lucruri simple ajung unii sa greseasca, stresul zilnic de a preda an de an aceleasi lucruri, s-a.m.d), insa tot ce poti face este sa inregistrezi acele momente si sa il reclami.
Profesorii mai "vechi", trecuti de 45-50 ani au o anumita etica profesionala in care acestia (profesorii) cer neoficial de la elev un statut, de la respect fata de profesor - elev, pana la un comportament adecvat unui institul de invatamant.
Cum traditiile americane se raspandesc zilnic printre oameni cu ajutorul aplicatiilor social-media, apar si o noua modalitate de a trata cu supercialitate regulile nescrise.
Pe scurt, da, vei regasii in orice tara oricat de "open-minded" asemenea oameni pentru ca avem asteptari sa existe un minim de cunostinte.
De exemplu, cand am acordat bac-ul, a durat 15 minute pentru ca 2-3 elevi sa inteleaga cum sa isi scrie numele in foaia aia. dupa ce se facuse deja modelul acela pe tabla cum sa o faci. culmea nu erau elevi din medii de viata slab dezvoltate. (prosti daca tot e in subiect)
Sfat, obisnuieste-te, vei regasii si la locul de munca / familie / facultate asa ceva, odata ce exista cuvintele sau exemple negative, inseamna ca dateaza de ceva secole, sa nu te mire nimic, doar e epoca inteligentei nu?
Chestia e că nu știu sa rezolv anumite exerciții din multe motive, unul fiind ca nu am făcut în învățământul profesional așa ceva, ci doar chestii foarte simple.
Plus alte motive pe care atât diriginta cât și restul profesorilor trebuie să le știe.
Chestia este că este instituție publica, la fel ca alte instituții deci teoretic ar trebui sa fie permisa atât filmarea cât și înregistrarea fără a fi nevoie de acordul lor. Însă dacă eu ma aflu într o situație nu prea buna și am nevoie de dovezi ce fac? Mai ales dacă nu ma pot baza pe colegi de ex.
Tema am facut-o, inclusiv acel ex doar că greșit. Dar măcar contează ca am încercat nu? Adică nu a fost incompletă așa cum susține doamna.
Pur și simplu un subiect de exerciții a fost greșit... Restul corecte. Dar a considerat tema incompletă.
Da, ai foarte mare dreptate.
O să încerc să înregistrez... Am voie nu? Este legal nu?
Chestia e că pe profesoara asta, elevii care o au că profesoara efectiv o urăsc iar ea știe asta. Dar efectiv exagerează în unele cazuri.
Ok, înțeleg ca trebuie sa fie unii mai severi. Dar trebuie sa fie și înțelegători nu? Ca doar suntem oameni... Dar ea urlă, jignește fără motive... Și caracterizeaza elevii.
Adică și pe mine și pe alții, îmi spune ca nu îmi e locul meu acolo îl liceul ala. Chiar în primele zile de liceu ( fără sa ma cunoască etc ). Adică pe bune? Locul fiecărui elev este oriunde... în orice unitate de învățământ. Fie ca e elev CES ( cu cerințe educaționale speciale ) sau nu.
Sunt obișnuit cu persoane de acest gen, deci nu ma mira nimic. Dar, nu am fost facut nesimțit de profesori niciodată, și nici în general, și ma face ea pentru o greșeală.
În viața se greșește..., dar orice se poate repara. Dar nu cu urlete, răgete și crize etc.
Înțeleg ca ne vor binele Dar uneori e prea de tot.
Chestia asta, îmi da într un fel ambiția de a continua inclusiv la facultate, chiar dacă nu îmi doresc... Eu îmi doresc sa le dovedesc acelor profesori că orice se poate când îți dorești cu adevărat.