| Anonimul151 a întrebat:

Atunci când faci o petiție, de ex la un anumit minister pentru rezolvarea unei probleme și o trimiți prin poștă trebuie trimită cu confirmare de primire?
Doresc să fac o petiție, către un anumit minister în legătură cu anumite probleme, care îmi încalcă drepturile. Am făcut petiție în format electronic, a trecut termenul legal, nu am primit un răspuns. Nici măcar număr de înregistrare. Am sunat, inclusiv la registratură nimeni nu răspunde.

Efectiv sună, dar de răspuns, nu răspunde NIMENI. Și pentru a încerca sa rezolv situația asta în care m-au pus, pentru că ei sunt vinovați pentru chestia ce mi s-a întâmplat, vreau să le trimit în format fizic. Pentru că nu doresc să mi se încalce drepturile pe care le am.

(Nu voi menționa situația din motive personale). Dar are legătură cu drepturile omului, pe care ei mi le încalcă. Am și documente doveditoare și tot ce au nevoie, pentru a le arăta că îmi încalcă dreptul cu privire la situația asta.

Ar trebui să le trimit cu confirmare de primire sau în alt mod? (Voi trimite cu poșta ROMÂNĂ).

Iar în acea petiție, voi explica toată situația, iar pentru a verifica (cei de la ministerul respectiv sunt abilități sa verifice aceasta situație), îmi voi scrie inclusiv datele personale (și cele cu caracter personal).

Așa sunt obligați sa îmi ofere și numar de înregistrare și un răspuns în termenul legal nu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, trimite petitia cu confirmare de primire, asa esti sigur ca au primit-o.
Nu sunt obligati sa-ti comunice un numar de inregistrare atunci cand o primesc dar sunt obligati sa-ti raspunda si in raspuns trebuie trecut si numarul de inregistrare.

| Anonimul151 explică (pentru Ioandelasal):

Am înțeles, mulțumesc. Chestia e că am trimis și online, cum spuneau. Au primit o cu siguranță, dar a trecut termenul legal și efectiv nu am primit un răspuns. Deși știu, că sunt obligați să răspundă.

Ar trebui să o trimit către registratură pentru a o înregistra, iar dacă e către alt departament din cadrul acelui minister, o duc ei nu? Și tot sunt obligați sa îmi de a un raspuns...

| Ioandelasal a răspuns (pentru Anonimul151):

Da, asa este. Cel mai bine o trimiti la secretariatul ministrului.

| MistarGoGu a răspuns:

Cu " performanta " Posta Romana va ajunge când se vor schimba încă 5 sau 6 guverne!
Prin firma de curierat!
Ce te aștepți? Sa răspundă cineva la telefoane? Bună gluma! Acolo " Secretariat " sunt puse pe PILE fiice, nepoate sau amante de pooliticieni care FreacaMenta!
Vor folosi maculatura ta ca hârtie la WC îți garantez!
Dacă consideri ca ți se încalcă drepturi acționezi în judecata acel Minister și. poate printr-o MARE MINUNE vei câștiga!

| Anonimul151 explică (pentru MistarGoGu):

Știu că nu prea exista șanse sa primesc un răspuns și așa, doar că vreau să încerc și așa.

Și la fel, știu că sunt pile le acolo, așa cum sunt pe la toate instituțiile. Iar programul e de doar 3 ore.

Nu vreau să mă complic cu judecăți. Încerc să rezolv amiabil.