Nu. Nu este teapa. Ideea este in felul urmator, insa:
-acum, unde esti inscris, pretul este reglementat si tinut in frau de ANRE (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea in domeniul Energiei). Daca ai iesit de sub tutela lor nu mai poti reveni. Astia care dau acum curent mai ieftin il dau sa zicem cu 20% mai ieftin. Dupa ce au acaparat clienti se pot razgandi si zic hai ca-l marim cu 30% si nimeni nu are ce mai face. La noi este DIGI care ajunge pana la 25% reducere. Eu n-am curajul sa trec la ei din acest motiv. Normal curentul din energiile regenerabile (Apa, vant) ar trebui sa fie mai ieftin. Dar nu poti sti ce le trece prin cap. Daca ai curaj, fa-o!
Pai spunea ca dupa 2 ani pot sa negociez daca vreau sa platesc mai putin... dar nu a zis nimic de platit mai mult. vad ca firma pe la noi e aproximativ noua iar angajatii la fel, parea o idee buna dar cred ca nu. mersi
Mersi si eu! Unde ai vazut sa poti negocia ceva in Romania? Poate in piata! In rest, nu. Asa ca dupa doi ani or sa vina cu un nou contract facut de ei cu pretul mai mare.
Nu, nu este teapa. Firma produce energie fotovoltaica si eoliana si o vinde catre populatie la pretul de productie. Daca ramanem unde suntem si statul reduce subventia pe kw la 0 pana la finele anului care va fi pretul?
Este total gresit ceea ce sti despre revenirea la reteaua nationala.Ai lansat o ipoteza cu marirea pretului dupa acapararea multori clienti ceea ce nu este imposibil, dar daca nu iti convine se poate trece la alt furnizor de energie electrica privata sau sa revi la reteaua nationala.Eu pot sa lansez ipoteza ca dupa 2-3 ani firma sa dea faliment, caz in care toti clientii care nu opteaza pentru o alta firma privata vor fi preluati inapoi de reteaua nationala fara nici instiintare necesara in prealabil, spun asta doarece lucrez in domeniu.Nu va ramane nici un cetatean din tara fara energie electrica indiferent cu ce firma a avut contract.
Eu am trecut la ei de anul trecut din vara si nu am avut numa de castigat, pentru ca platesc mai putin si pe fiecare factura apare cu cat platesc ai putin fata de ELECTRICA.Acuma au o reducere de 30%.
Imi pare rau dar gresiti total. Nu are nici o legatura cu "reteaua nationala". Reteaua nationala este transportatorul. Ala nu are legatura cu noi. Noi discutam cu distribuitorul (providerul cum se numeste in engleza) sau furnizorul cum ziceti dumneavoastra. In acest lant sunt trei etaje: producatorul, transportatorul si distribuitorul. Noi discutam cu ultimul. Toti actioneaza legat de reteaua nationala care nu mai este a statului ci este privata intr-un fel sau altul. Retea privata, facuta de ei nu exista. Este fosta retea a statului pe care transportatorul o administreaza. Aici era vorba, insa, de pretul fix stabilit de ANRE si legea prevede ca atata timp cat esti la distribuitorul caruia ia-i fost repartizat initial, pretul va fi stabilit de ANRE si nu poate fi marit. Cand iesi de sub tutela ANRE prin schimbarea furnizorului, pretul poate fluctua cum vrea el. In momentul in care se va liberaliza piata, va fi cu totul altceva. Drept exemplu, la gaze se va liberaliza piata si acestia vor creste pretul. Se zice ca pana la 20%. Asta era esenta a ceea ce am spus eu si nu alte prostii de genul ca ramai fara curent. Cine a spus asa ceva? Dumneavoastra ma acuzati aiurea.
Nimeni20192018 întreabă: