Am fost plecat in jur de 10 ani, am venit 11 luni apoi am plecat 2 ani am vazut ca nu mai merge treaba si acum sant acasa cu servici de functionar public si ma multumesc ca plateste excelent salariul
Nu mi-e chiar așa mult de salarii, aș vrea să plec ca să găsesc oameni mai pe gustul meu.
Libertatea şi lejeritatea oamenilor care locuiesc acolo, educaţia pe care o au aceştia în ciuda vieţii foarte libere, frumuseţea arhitecturală şi câte şi mai câte... muzică electronică, marijuanna. Mă atrage mai ales cât de deschiși la minte și cu picioarele pe pământ sunt oameni de acolo, spre exemplu nu sunt homofobi ca românii și acolo oameni nu sunt spălați pe creier cu religia ca aici, numărul de atei/nonreligioși e unul chiar foarte mare pe acolo.
Şi eu m-am săturat de ţara asta dar dacă aş fugi lumea m-ar cataloga fiind un laş. De ce? Ce e greşit să sper la un viitor mai bun? De ce e greşit să sper că o să pot sta într-un spital fără să fiu lăsat să mor sau să fi luat o boală.
Mentalitatea e foarte diferită presupun dar dacă români au în ochi doar invidie ( nu toţi bineînţeles dar majoritatea ) cum naiba ai putea să trăieşti aici fericit?
Nu ştiu, habar nu am.Nu vreau să generalizez, probabil că sunt şi persoane care trăiesc aici destul de bine. Fiecare vede realitatea în felul lui dar cred că ţara asta trebuie pusă la punct pentru că am început să cred că în România e de vânzare totul.
O zi frumoasă
Eu deja am plecat. In Belgia. Este frumos aici ciocolata, bere, benzi desenate, cartofi prajiti, lumea relaxata, universitati bune, salarii bune.
Personal, nu mai am de gand sa ma intorc in tara. Si lasand la o parte restul, mentalitatea aici este foarte diferita de mentalitatea din tara. Oamenii sunt mai relaxati, mai deschisi la minte, isi vad de treaba lor, nu stau pregatiti sa sara cu gura pe tine sau asteapta cand gresesti. Sa iti dau un exemplu, in tara, de cele mai multe ori cand lumea vede pe cineva impiedicandu-se rade si isi vede de treaba, in foarte rare cazuri te intreaba daca ai patit ceva. Aici cand am vazut pe cineva impidicandu-se lumea imediat sarea sa intrebe daca este ok. Iar pentru mine asta conteaza cel mai mult, chiar mai mult decat veniturile.
Iauzi, bere cartoafe prajite, iti faci de cap cu "pisi" a?
Bineinteles. As fi vrut eu sa fi venit aici sa imi fac de cap. )
Suedia chiar că e o țară fain.
Daca am oportunitatea as face-o, desi mi-ar fi greu sa ma despart de cei apropiati, dar nu caut neaparat sa plec de aici.
Pana la urma, daca muncesti, iti dai silinta, ti-e bine oriunde. Omul sfinteste locul si nu invers.
Eu cam caut neapărat să plec, aș pleca chiar și dacă aș găsi un loc de muncă cu un salariu bun. Asta doar pentru că eu caut să fiu pe lângă oameni cu un altfel de mentalitate.
Te aprob. Îți urez succes! Du-te acolo unde te simți apreciat și de asemenea simți și că-ți valorifici potențialul.
Ea, Imperatrix, e eu. De-aici știu de Olanda.
Tu ești ea.
Asta doar pentru că Freaak scrie fără diacritice, deci clar nu ești Freaak, deci ești Imperatrix.
Wow, ce descoperire am făcut! :O
Nu esti las pentru ca pleci! Nu ai cum lupta impotriva tampitilor care conduc tara si care fura. Nu poti sta si ramana sa-ti pierzi viata si sa ai salariu mic, educatie de c.a.c.at si totul sa mearga spre rau. Spune-mi tu mie cum ma rog stai si lupti? Cum? Ai vreun rezultat? Stai si iti pierzi viata
auzi la astia, esti "las" ca pleci din tara. aveti dreptate, mai bine sa stai in tara sa iti ghiortaie burta de foame decat sa iesi afara sa ai sansa la o viata mai buna , vai steaua voastra. desigur ca in afara pleaca doar cei care nu o duc bine deloc. cine are bani de la mamica si taticul sau au avut noroc la un salariu decent, nu pleaca.
Du-te in Germania, copii iau 180 euro pe luna alocatie, si aia de la MC fac mai multi bani decat ponta
Da, de ceva săptămâni încoace.
Tu ești AirănMeidăn cumva?
TACI NU NU SUNT
cum te cheama?
nu mă cheamă nimeni, eu îi chem pe alții.
pe mine ma cheama teddyxdd (da stiu nume de tot rahatul, cui ii pasa macar sunt pro!) da-mi add sau soapta sau ce vrei tu
Nu mai este nimeni patriot. Daca toti o sa ne lasam tara.Decebal cand a pierdut in fata lui Traian nu a plecat.
Foarte corect, ăsta este și motivul pentru care eu voi alege să rămân aici și să lupt pentru țară, pe cât îmi va sta în putere. Fuga este pentru lași. Și din cauza lașilor țara asta va fi distrusă de tot. Prima oară a fost curajul... Oameni au murit. Pentru ce? Pentru *** astea nesuferite care au fost prostiți ani la rând de politicieni fără să miște un deget iar după ce am ajuns rău, să ajungă să dea bir cu fugiții? Din cauza mentalității, prostiei, nesimțirii, hoției și lașității am ajuns aici. Degeaba o țară bogată și frumoasă dacă în aceasta se află numai tipologii umane negative.
De ce să fiu patriot? Mi se pare o prostie să te atașezi de un anumit loc doar așa fără motiv, iar o țară ca asta plină ochi cu oameni așa sălbatici chiar n-am cum s-o iubesc, nu spun că urăsc România dar nici nu îmi place așa mult să trăiesc aici.
Ce atâta atașament pentru o simplă bucată de pământ? Nu văd de ce să fii patriot, e doar locul în care ai avut norocul să te naști.
Nu văd de ce aș rămâne aici, țara asta regresează de la o zi la alta.
Mi-e scârbă să trăiesc într-o țară cu oameni așa primitivi cum sunt cei de acum, caut altfel de oameni, oameni mai deschiși la minte.
Plus, ce să faci în România? Să mori de foame. Salariile de aici îs mizere.
Este mult mai mult decât o simplă bucată de pământ. Această țară are o cultură și o istorie măreață în spate. Cum spuneam dacă și în alte țări oamenii ar fi gândit așa erau și acelea cam la fel ca noi în momentul de față, dar unii se dezvoltă pe când noi ne autodistrugem; noi singuri. Diferența dintre străini și noi? Iartă-mă, acei oameni, din străinătate își iubesc enorm țara. Conducătorii celor mai dezvoltate țări nu vor fura niciodată din propria țară, ci dacă fură o vor face de la ăi mai proști care îi lăsăm, ca noi. Ei și-au clădit foarte bine statul. Și al nostru era foarte bine clădit până la revoluție. Atunci s-a distrus tot, cu un popor român dobitoc, furat pe față, care nu a mișcat un deget. Acum când s-a ajuns unde s-a ajuns, să fugim. Habar nu ai cât contează patriotismul pentru o țară. Un stat cu cetățeni patrioți, educați și informați este un stat extrem de puternic. Ceaușescu a fost patriot, de aceea eram o mare putere pe atunci. Dacă Ceaușescu nu ar fi patriot, îți garantez că acum o duceam mult, mult mai rău. Asta se numește mentalitate românească, o mentalitate tâmpită după mine, care cum văd este prezentă și la tine. Acum așa-i românul, își vede doar interesul personal, și face și pe alții să se plângă și aceia văzând-și tot interesul personal în cele din urmă. Nu este în regulă, deloc.
Da, dar nu cred ca murea de foame pentru asta. degeaba esti patriot, muncesti corect si esti tratat / ai viata de ****. numai hotii o duc bine, si cei cu mult noroc, care au noroc sa fii avut bani sa faca o facultate calumea si sa gaseasca un loc de munca decent
Sintem multi care raminem si luptam intr-un fel sau altul. Tara nu e nenorocita, sistemul e nenorocit si depinde de noi sa il schimbam. Se intimpla multe chestii extraordinare dar foarte putin sau deloc mediatizate (vezi pe FB Casa Share, de exemplu), insa totul e sa ai in vedere niste scopuri pe termen lung si sa te tii de ele. Printre ele fiind si ala de a DESCHIDE OCHII celor din jur. Daca reusesti sa aduci la realitate macar 3 insi intr-o viata, atunci nu ai ramas de nebun aici. Preferabil sa faci si cit mai multi copii, ca pe aia tu ii formezi in mare parte si nimeni altcineva, dar aici povestea e lunga... suficient sa mentionez ca de curind am vb la telefon cu agentul meu de asigurari si am fost de-a dreptul incintat sa aud ca a devenit tata a cincea oara (are vreo 43-44 de ani tipul, e contabil si electronist plus agent de asigurari, are vreo 3 joburi, nevasta-sa e medic de familie). Deci se poate. Exista zeci de mii, poate sute de mii de povesti de succes similare. Oameni care stau aici si demonstreaza ca SE POATE.