anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aveți de gând să plecați din românia? Dacă da, unde?

Eu unul sper ca în vreo maxim 10 ani să mă mut în Olanda și să nu mă mai întorc în veci în țara asta nenorocită.

42 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru William):

Libertatea şi lejeritatea oamenilor care locuiesc acolo, educaţia pe care o au aceştia în ciuda vieţii foarte libere, frumuseţea arhitecturală şi câte şi mai câte... muzică electronică, marijuanna. laughing Mă atrage mai ales cât de deschiși la minte și cu picioarele pe pământ sunt oameni de acolo, spre exemplu nu sunt homofobi ca românii și acolo oameni nu sunt spălați pe creier cu religia ca aici, numărul de atei/nonreligioși e unul chiar foarte mare pe acolo. laughing

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Este mult mai mult decât o simplă bucată de pământ. Această țară are o cultură și o istorie măreață în spate. Cum spuneam dacă și în alte țări oamenii ar fi gândit așa erau și acelea cam la fel ca noi în momentul de față, dar unii se dezvoltă pe când noi ne autodistrugem; noi singuri. Diferența dintre străini și noi? Iartă-mă, acei oameni, din străinătate își iubesc enorm țara. Conducătorii celor mai dezvoltate țări nu vor fura niciodată din propria țară, ci dacă fură o vor face de la ăi mai proști care îi lăsăm, ca noi. Ei și-au clădit foarte bine statul. Și al nostru era foarte bine clădit până la revoluție. Atunci s-a distrus tot, cu un popor român dobitoc, furat pe față, care nu a mișcat un deget. Acum când s-a ajuns unde s-a ajuns, să fugim. Habar nu ai cât contează patriotismul pentru o țară. Un stat cu cetățeni patrioți, educați și informați este un stat extrem de puternic. Ceaușescu a fost patriot, de aceea eram o mare putere pe atunci. Dacă Ceaușescu nu ar fi patriot, îți garantez că acum o duceam mult, mult mai rău. Asta se numește mentalitate românească, o mentalitate tâmpită după mine, care cum văd este prezentă și la tine. Acum așa-i românul, își vede doar interesul personal, și face și pe alții să se plângă și aceia văzând-și tot interesul personal în cele din urmă. Nu este în regulă, deloc.

| Deaad a răspuns:

In Norvegia sau Suedia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Deaad):

Suedia chiar că e o țară fain. love struck

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

SUnt deja in Italia de 7 ani. Nu m-as intoarce in Romania nici batut. La ce sa ma intorc, la prostie si saracie? Nu. mai bine aici la prostie si bani laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru OoBunnyoO):

Iauzi, bere cartoafe prajite, iti faci de cap cu "pisi" a? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DaryoDDX):

Da, dar nu cred ca murea de foame pentru asta. degeaba esti patriot, muncesti corect si esti tratat / ai viata de ****. numai hotii o duc bine, si cei cu mult noroc, care au noroc sa fii avut bani sa faca o facultate calumea si sa gaseasca un loc de munca decent

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

laughing auzi la astia, esti "las" ca pleci din tara. aveti dreptate, mai bine sa stai in tara sa iti ghiortaie burta de foame decat sa iesi afara sa ai sansa la o viata mai buna rolling on the floor, vai steaua voastra. desigur ca in afara pleaca doar cei care nu o duc bine deloc. cine are bani de la mamica si taticul sau au avut noroc la un salariu decent, nu pleaca.

| PedoBarbie a răspuns:

Nu. Nicăieri.

| OoBunnyoO a răspuns (pentru anonim_4396):

Bineinteles. laughing As fi vrut eu sa fi venit aici sa imi fac de cap. laughing)

| Doub a răspuns:

Da, chiar vreau să plec din ţara asta. Vreau să călătoresc mult.

| KodrutZ a răspuns (pentru T0T):

Sintem multi care raminem si luptam intr-un fel sau altul. Tara nu e nenorocita, sistemul e nenorocit si depinde de noi sa il schimbam. Se intimpla multe chestii extraordinare dar foarte putin sau deloc mediatizate (vezi pe FB Casa Share, de exemplu), insa totul e sa ai in vedere niste scopuri pe termen lung si sa te tii de ele. Printre ele fiind si ala de a DESCHIDE OCHII celor din jur. Daca reusesti sa aduci la realitate macar 3 insi intr-o viata, atunci nu ai ramas de nebun aici. Preferabil sa faci si cit mai multi copii, ca pe aia tu ii formezi in mare parte si nimeni altcineva, dar aici povestea e lunga... suficient sa mentionez ca de curind am vb la telefon cu agentul meu de asigurari si am fost de-a dreptul incintat sa aud ca a devenit tata a cincea oara (are vreo 43-44 de ani tipul, e contabil si electronist plus agent de asigurari, are vreo 3 joburi, nevasta-sa e medic de familie). Deci se poate. Exista zeci de mii, poate sute de mii de povesti de succes similare. Oameni care stau aici si demonstreaza ca SE POATE.