| PringAloe a întrebat:

Avem urmatoarea intamplare
2 masini asteapta sa intre in sens, avem o masina pe banda 1 si banda 2, banda 1 are marcaj inainte si la dreapta, banda 2 are marcaj inainte si la stanga, ambele autovehicule patrund in sens in acelasi timp, vehiculul de pe banda 2 cu intentia de a merge inainte iar vehiculul de pe banda 1 cu intentia de a face stanga, si se intampla urmatorul fapt, masina de pe banda 2 intra in lateralul masinii de pe banda 1.
Care este vinovatul sau care sunt vinovatii?
Ce reguli de circulatie se aplica?

Răspuns Câştigător
| raMLesS a răspuns:

In mod normal cel de pe banda 1 ar trebui sa fie vinovat pentru ca nu respecta marcajul, dar tinand cont ca suntem in Romania si ca regulile sunt facute aiurea si fara sens, cel de pe banda 2 e vinovat pentru ca teoretic i-a intrat celui de pe banda 1 pe sensul de circulatie si nu s-a asigurat, e ca si cum ai merge pe drum drept si ai schimba banda deodata, regula asta se aplica si aici din pacate si e ca si cum i-ai taia fata, chiar daca intentia ta e sa mergi inainte.

2 răspunsuri:
| HUAWEHUAWE a răspuns:

Pai care nu si-a pastrat corect banda de s-au atins

| PringAloe explică (pentru raMLesS):

Exact asa stiam si eu, si sunt de aceeasi parere, mi se pare o lege facuta tare prost pe cand se putea face simplu, fiecare respectiva marcajul de pe banda lui si 100% era mult mai bine, si mult mai clar pentru toata lumea, am observat ca sunt aproape 0 persoanele care se uita in dreapta in momentul in care ies din sens de pe banda 2, 3 etc.