| Wehrmacht a întrebat:

Azi a venit un politist la scoala.La un moment dat a spus "pentru o injurutarua se da 10 mil. amenda daca sunt 2 martori". Mintea mea bolnava a inteles asta : daca il urasti pe unul si ai 2 aliati il scuturi de 10 mil.
Chiar asa de prost este facut aceasta lege sau a spus-o el gresit?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Una din doua: a vrut sa va sperie sau nu cunostea legea.
Infractiunea de injurie a fost abrogata din Codul penal inca din 2006 si nu exista prevazuta vreo contraventie pentru injuratura, doar pentru scandal public.
Ar mai exista posibilitatea de a fi actionat in judecata pe cale civila, pentru obtinerea de daune morale, in baza raspunderii delictuale.

4 răspunsuri:
| RefinedStrings a răspuns:

Nu stiu daca exista legea asta, si daca exista, intr-adevar e o prostie. 2, cred ca a incercat doar sa va sperie. 3, daca e asa, se dovedeste INCA ODATA ca traim intr-o tara de tot rahatul.

| sax15tag a răspuns:

Imposibil sa fie o asemenea lege, dar cum mai nou legile sunt modificate si facute in asa fel incat sa tina partea "hotului, infractorului" oricum nici asa nu e posibil laughing

| trăncănici a răspuns:

Poliţistul a spus clar că se dă amendă, nu daune morale.Pe lîngă faptul că mai există şi poligraf, care te va da de gol şi pe tine şi pe "aliaţii" tăi! Scrie "cod penal-acuzaţie calomnioasă"în search-ul browser-ului şi dă clic. Apoi intră pe fiecare topic.Crezi că justiţia e proastă? Citeşte aici: http://legearm.com/......nioas.html

| Wehrmacht explică (pentru trăncănici):

Da.Cred ca justitia este proasta.Defapt,nici nu cred ca exista justitie.Tu crezi ca vor folosi poligraful pentru asta? Si depinde de starea celui pe care este folosit. Daca este agitat sau alte chestii nu poti sa mai ai incredere in poligraf.