Salutare, in mod legat din cate stiu, actul sexul este permisa daca minorul sau minora in cazul de fata a implinit varsta de 16 ani si este sigur 100% ca vrea asta
Conform Codului penal, cu md. si compl. ulterioara (forma valabila in prezent), citez:
"ART. 220.Actul sexual cu un minor
(1)Raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 14 şi 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Daca fata are peste 16 ani si actul sexual a fost liber consimtit atunci majorul nu risca nimic.
Cei care spun altceva habar n-au de lege sau sunt de rea-credinta.
Buna ziua! Va pot spune din experienta, am avut o experienta tragica in familie. Fiul meu a intretinut relatii sexuale cu o minora el avand varsta de 19 ani. A trebuit sa plateasca daune morale in valoare de 20 000 de euro pe langa banii dati pentru avocat si va petrece in inchisoare 5 ani. Saracu meu Tudor in fiecare zi stau si ma uit pe geam sa l astept si tresar la fiecare tanar care seamana cu el. Din fericire fata aproape implinise 16 ani varsta la care poate sa isi dea consimtamantul. Dumnezeu sa va aiba in paza! Aveti grija asteptam vremuri mai paciuitoare!
Deci fata nu implinise 16 ani. Chiar daca avea 16 ani fara o zi tot acelasi lucru e: act sexual cu o minora sub 16 ani.
Nu, nu este infractiune daca fata are 16 ani impliniti. Dar trebuie sa aiba grija ca sunt si alte probleme care pot sa apara: fata sa sustina ulterior ca a fost santajata, ademneita, constransa etc si el poate fi pedepsit.
Ba voi astia carora va e frica, dar credeti ca fata aia se duce repede sa va declare la politie ca ati facut sex cu ea? ce aveti ma?
a da, daca va bateti joc de ele si doar pentru asta va combinati cu fata respectiva va meritati soarta
anonim_4396 întreabă: