Este pamant romanesc. daca nu ar fi ar avea alt steag decat cel al romaniei si o limba proprie.cea ce ei nu au!
De fapt Pepublica Moldova are stema si acolo se vorbeste limba moldoveneasca care difera un pic de limba romana
Se zvarcole Stefan in mormant...Pacat,tare pacat de voi care in ziua de astazi ati uitat de istorie,de traditii,de ROMANIA MARE. Uitati-va inapoi in istorie,unde este Nordul Bucovinei, Cadrilaterul, Bugeacul, Tinutul Herta, Insula Serpilor si gurile bratului Chilia, rupte din patria mama de niste lepre staliniste.Copile,cati ani ai, de ce nu te intereseaza adevarata istorie si de cei care au luptat pentru tara ta? Cu timpul totul va trece dar acel pamant scaldat intre apele Prutului si ale Nistrului, nu trebuie uitat, in tara asta nu mai avem oameni care sa le pese.Basarabia a fost ocupata abuziv de sovietici, de aceea iti recomand sa intorci fata la istorie nu la propaganda mincinoasa.BASARABIA PAMANT ROMANESC PE VECIE.
Vedeti mai bine ca dupa,, Istorie" a fost Tara Moldovei si Tara Romineasca si inca atunci asarabia a fost salvata pentru ca era razboi si aceasta tara era prima care avea sa cada la fashism in mina.Si acum RM nu vrea unire cu Romania ci vrea sa fie stat aparte si intrebati pe orce moldovean sau ducetiva in Moldova si strigati Basarabia Pamint Romanesc veti fi,, omorat" sau injurat
Si inca ceva daca cindva Stefan Cel Mare s-a inteles cu citiva domnitori ca sa lupte si sa decida tot ce e legat de tari toti, asta nu inseamna ca aceste tari nu stiu cum sau unit si e numai una.Si de ce e Rominia dar nu Moldova sau Transilvania? Nu schimbati ISTORIA ca este valoroasa
Eu am crescut la poalele Carpatilor si am invatat istoria neamului meu. Unii din stramosii mei au fost batjocoriti, infometati si deportati in Siberia.Foarte multi romani din Basarabia au patit la fel.Cum se face ca vorbim aceeasi limba cu mici modificari literare, tu o ''ruso-moldoveanca'' cum te autodenumesti si eu un roman din regiunea Oltenia care nu am nici un dialect ''moldovenesc''? Nu sunt eu omul care sa te condamn sau sa iti reprosez ceva, dar gandeste-te si la cei care au murit pe acele pamanturi. Uita-te si peste niste carti de istorie romanesti si mai documenteaza-te si fa o comparatie si nu te lasa influentata, fi impartiala.O zi buna.
Asa e.
Ramai printre ai tai ca e mai bine.O sa evoluati cand o sa va dea voie Putin.
In locul vostru as cere alipirea la "mama "Rusia.De ce nu o faceti?
Faceti ce vreti cu tara voastra ca ma doare in paispe.Nu sunt atat de patriot incat sa conving toti deraiatii ca Moldova e pamant romanesc.Dar macar nu mai spuneti dracu ca aveti limba proprie ca va rad si curcile!
Aveti macar un argument care sa arate opusul raspunsului meu.Nu este nici macar unul si eu stiu Istoria foarte bine si tot ce spun eu merge dupa Istoria adevarata dar nu inventata
Oricate argumente as aduce pentru tine nu vor valora.Si sti de ce au facut rusii sovietici deportarile, pentru ca din mosi stramosi Basarabia a fost populata de romani condusi de romani ca Stefan Cel Mare.Si ea inca este populata de romani, chiar daca s-a vrut spalarea pe creier a celor ca tine.La fel ca toate tarile din fosta URSS, Basarabia isi va reveni in curand la valorile sale si sper sa se dezica de comunisti.Nu exista nici o limba moldoveneasca,este un simplu DIALECT, cum este dialectul oltenesc, muntenesc, ardelenesc, asa este si dialectul moldovenesc care este vorbi in toata regiunea istoria Moldova si nu doar in Basarabia si face parte din limba ROMANA.Nu iti poti nega propria limba, dar e treaba ta, convingerea ta, nu am cum sa te condamn, dar nu iti mai bate joc de istorie.
Republica Moldova demult este un stat independent si nu este corect ca sa fie supranumita o tara romana sau ca RM este Romania.Si daca voi fi contra argumentelor macar dati vreo unul
Macar poti sa te uiti si tu pe wikipedia
http://ro.wikipedia.org/......ei_de_nord
In fapt nici actualul stat numit de tine Republica Moldova nu mai are lungimea de pe vremea lui Stefan, pentru ca Bugeacul si Bucovina au fost OCUPATE de catre rusi.Ce rost are sa iti aperi ocupantii?
Da ce rost are sa apar romanii care acum nu stiu cum fac din stat INDEPENDENT stat roman si va bagati la Ucraineni la Bucovina cind tara este foarte saraca dar de popor mai bine tac
Da mai bine taci,nu sti pic de istorie,noi ne bagam la ucraineni? Ba omule, ori esti idiot ori te prefaci, mi-am dat seama ca ai o varsta redusa si nu am ce discuta si nu mai zis nimic, iti bati joc de neamul asta si nu meriti sa faci parte din el, am incercat sa discut civilizat cu tine, dar mai bine pleaca la rusnacii tai si lasa Romania in pace.
Firia-l dracu de idiot! Mars de pe forum daca esti rus!