| daniela080999 a întrebat:

Bună, a facut mama mea un contract de închiriere cu telerenta și din n motive nu a putut plăti vreo 2 luni și acum o suna și o amenință sa plătească pana luni altfel o cercetează penal pentru furt și nu știu ce. Ca practic ea folosește produse pe care nu le plătește. Nu vreau sa o știu pe mama la răcoare pentru un telefon dar i-a dat un termen de care nu dispune de bani, ce as putea face?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Numai rezolvand datoria se pot evita neplacerile mai mari!
Mama ta ar trebui se ceara o amanare a platilor.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este o prostie ce au spus si doar o mica amenintare, nu este vorba de furt, o alta infractiune si nici macar contraventie.
Neplata pentru inchiriere este doar o cauza civila.
In orice caz ar fi bine sa plateasca sau sa incheie o intelegere privind amanarea ori esalonarea platii restante.

| daniela080999 explică (pentru Ioandelasal):

Păi asta au vorbit cu ei, dar tot insistau și spuneau că îi dă termen până luni(ca la cămătari) și dacă nu are suma pe card o să suporte nu știu ce cheltuieli de judecată și ulterior să o cerceteze pentru abuz de încredere. Ea a spus că ia salariul pe 8 și au zis că ei nu așteaptă după ea, foarte neintelegatori cei de la integral

| daniela080999 explică (pentru Bula):

A cerut asta și nu au lăsat-o, zicând că vezi doamne ei nu așteaptă după ea și ca vor luni banii altfel o reclamă că folosește un bun pentru care nu plătește

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru daniela080999):

Cheltuieli de judecata va trebui sa suporte, daca are loc un proces dar nu este vorba de nici un abuz de incredere.

| daniela080999 explică (pentru Ioandelasal):

Merci. Nu înțeleg ei chiar au voie sa amenințe cu chestii pe care probabil nu le vor face doar ca să bage teama în clienți?