1.Proprietara n-are de ce sa te dea in judecata pe tine, ci doar pe fostul sot, daca dovedeste ca el este de vina pentru vreo dauna adusa proprietatii, numai pentru dezordine este de ras sa dea in judecata. Si chiar daca te-ar da nu are nici o sansa de castig, tot ce face este sa-si cheltuiasca banii si sa piarda timpul.
2. Daca va acuza de furt trebuie sa si dovedeasca asta si nu cred ca o poate face.
3.Ca te-ai dus acolo cat locuia sotul nu este nici o incalcare de proprietate (in termeni juridici violare de domiciliu), aceasta este doar daca intri fara drept si fara acceptul celui care foloseste locuinta, ceea ce nu este cazul.
4. Daca te acuza de o infractiune pe care n-ai savarsit-o atunci si tu o poti acuza de infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, nici macar nu trebuie sa dovedesti tu aceasta o dovedeste chiar proprietarea daca iti face plangeri penale pentru furt sau violare de domiciliu.
5.In plus, daca nu are contract de inchiriere si nu a comunicat venitul obtinut din chirie la fisc atunci a comis o infractiune de evaziune fiscala.
Asa fiind n-ai de ce sa-ti faci probleme, daca n-ai savarsit ceva din ce te-a invinuit, si poti sta linistita.
Stai liniștită, neimpotrivindu-se la vremea respectivă accesului tau pe proprietate, e tradiv acum sa mai pretinda acum ceva. Furtul trebuie la randul lui dovedit. Daca ai gresit tu cu ceva, nu stim noi.
Cert este ca proprietara nu si-a declarat venitul obținut din chirie, prin urmare la orice reclamatie poate fi acuzata de evaziune fiscală.
In afara de a face mâncare și curatenie între timp, în primul rând pentru copiii mei, nu îi înțeleg atitudinea.Doamna a venit cu poliția pe proprietatea mea pe motivul că a vrut să mă vadă.Eu neintelegand ce se întâmplă, am sunat-o sa discutam omenește, însă nu s-a putut cu doamna.Tot o tine că a găsit dezordine(asta după 3luni după ce a plecat fostul soț din chirie).Nu știu cum a lăsat fostul soț casa, însă eu personal nu eram cu nimic datoare să îi las casa lună.Imi acuză fata cea mare că vineri i-a intrat în casa, ceea ce nu e adevărat.Nici macar nu o cunoaște, nu știe cum arată, a zis că de la vecini știe.
Cred ca "te dau in judecata" e o chestie spusa (mai ales la suparare) de oameni care nu stiu nimic de nimic despre judecata, insa uite, ca tu, care nici tu nu stii prea multe, reuseste macar sa te supere
faza e in felul urmator, inlcarea proprietatii trebuie sa aiba 2 parametrii:
1. IN MOD EVIDENT ai facut-o cu intentia de a incalca proprietatea
2. IN MOD EVIDENT nu te-a dorit la tine pe proprietate
exemple: afis mare cu "proprietate privata" si gard, iar tu treci de gard, atunci incalci proprietatea
nici un gard, si e teren viran, iar eu o iau pe acolo ca sa scurtez drumul, atunci, du-te sa arunci bani pe avocati, bye bye
iar tu te-ai dus INVITATA de cel care locuia pe proprietate, cu acte sau nu... ii doresti tot norocul din lume la judecata, ca tot faci recurs pana i se epuizeaza norocul si iti mai plateste ea tie cheltuielile tale de judecata
iar cum a lasat casa dupa ce a plecat, e intre ea si el, tu nu ai nici o treaba
moama ce pot DESTA oamenii care isi varsa naduful pe cine prind, care nu le-au facut nimic de fapt!
PS mai e o chestie, din cate stiu eu incalcarea proprietatii e penala, asa ca, chiar poate sa se duca de-a dura, ca vor investiga politistii si or sa constate cat rahat mananca
Nu ai greșit cu nimic.
După cee nu va putea dovedi că ați furat ceva de acolo, o poți da tu în judecată cf. Art. 268 Noul Cod Penal Inducerea în eroare a organelor judiciare. Și s-ar putea să nu-i mai placă...
Nu imi spune "politist" angajat cu angajare alternativa care are 1 an de pregatire, nu a facut academia de politie si maine da cu masina peste fetite?
pe scurt, supararea si vorbele sunt una, judecata e ceva complet diferit, indiferent cat de "convinsi de ei insasi" sunt unii
insa, asteapta putin, apare Ioandelasal si el stie bine litera legii, eu mai mult o "deduc"
Mulțumesc de răspuns.Am trecut deja printr-un divorț și de aceea nu mai vreau sa am nici o treabă cu tribunalul.Dar vorba aia:de ce ți-e frica nu scapi.
Nu ai greșit cu nimic. Ea poate să zică ce vrea. Ea a avut contract de închiriere cu fostul soț. nu cu tine. Nu te poate da pe tine în judecată, așa crede ea.
Bună, femeia vorbește aiurea și polițaiul n-are nicio treabă cu așa ceva, nici măcar nu avea ce căuta la tine.
Stai liniștită și, cel mai bine, ignor-o total.
Nu am inteles problema cu venitul politistului cu femeia pe proprietatea ta! Avea mandat? Eu i-as face plangere penala politistului.
Politistul, daca vroia sa stea de vorba cu dumneata, trebuia sa iti trimita citatie si sa discutati la sediul politiei, deoarece nu avea nimic de cercetat pe proprietatea dumitale. Este un abuz in serviciu. Dar macar o plangere la Inspectoratul de politie judetene tot trebuie sa-i faci, deoarece dumneata nu ai nici in clin, nici in maneca cu proprietara.
Cat timp nu are contract poti folosi asta impotriva ei de zice contra ta ceva. Mai degraba aia e o incalcare a legii decat vorbe goale sau de tip non-sens...