Nu exista pensie de handicap ci pensie de invaliditate.
N-as putea spune exact, eu am primit prima pensie pentru limita de varsta la 89 de zile de la depunerea dosarului, de fapt am primit pensia pe 3 luni.
Persoanele cu handicap pot primi o ondemnizatie si alte facilitati, in functie de handicap, in baza L.448/2006, cu md. si compl. ulterioare.
Ai primit decizia de pensionare?
Pensie de boala vrei sa zici? Sau acel ajutor dat persoanelor cu handicap?
La comisie ai fost?
Nu, nu am primit-o. Stiti cumva cand ar trebui sa vina? Trebuie sa vina acasa, nu?
Da, de invaliditate. Am facut toate dosarele. Am fost si la comisie.
Da, trebuie sa primesti decizia acasa. Ar fi trebuit sa o primesti pana acum. Daca nu ai primit-o te poti interesa la Casa Judeteana de Pensii Publice.
Asta ziceam si eu. Ar fi trebuit sa fi ajuns. Am sa ma duc si acolo sa vad. Inca o intrebare daca permiteti. E posibil sa se fi pierdut vreun dosar? Multumesc.
De pierdut nu au cum dar se poate sa-l fi ratacit sau sa fi ajuns la un functionar, care a intrat in concediu medical sau de odihna si astfel sa fi intarziat cu decizia de pensionare.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Asa cum ati spus si dumneavoastra am sa ma interesez la Casa Judetana de Pensii Publice. Sa aveti o zi frumoasa.