Te sfatuiesc la fel, sa nu pleci de acasa. Mama ta poate solicita reintoarcerea la domiciliul ei, printr-o actiune judecatoreasca si, daca nu obtine aceasta, poti fi data in plasament familial.
Pe de alta parte esti sigura ca familia prietenului este de acord sa te muti la ei?
Vezi ca il poti baga la puscarie pe prietenul tau, asa ca stai acasa, macar pana faci 15 ani.
Conform Codului penal, citez:
"ART.220.Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau an.l, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau an.lă comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani."
Da dar nu am intretinut relati sexuale am incercat sa vb si cu mama de ce se poarta asa cu mine si m-a batut nu ma pot duce nicaieri si nu am de ce sa l bag pentru ca nu ma tine cu forta si sex n am facut
Vreau sa stiu mai mult daca na poate lua cu forta sex n am facut nu ma tine cu forta si politia a spus ca nu imi poate face nimic doar ma intreaba daca ma tine cu forta
Da sunt de acord pana si eu am vornbit cu ei si chiar azi mama mi-a spus ca daca plec la ea nu mai am ce cauta
La 14 ani nu poti sta la nimeni, pentru ca esti copil mic si este imposibil asa ceva.
Esti sub tutela parinteasca si parintii tai au obligatia sa te tina acasa.
daca esti batuta si maltratat de parinti, poti suna la Protectia Copilului si poti fii luata in costodie de ei, dusa intr-un orefelnat si tinuta acolo pana la 18 ani.
Din pacate, iubitul tau care este un alt minor, nu poate avea grija de tine, si nici un alt major, daca nu este tutore legal.
Nici un politist nu poate sa-ti spuna ca poti s ta la alta familie, fiindca este ilegal, alta familie nefiind tutorii tai legali. Este evident ca asta este minciuna, ori acel polistist nu conoaste legea.
Nu pleca de acasa, stai cu mama ta si in caz de batai si persecutie, suna la Protectia Copilului si cere ajutor.
Ok dar chiar nu stiu ce sa mai cred mama a zis ca daca plec nu o intereseaza de mine iar tata nu are dreptu sa se atinga de mine pentru ca m-a batut si are dosar de fapt are mai mult la altcineva nu ma pot duce toti sunt betivi si merg la lucru e familie de nebuni
La 14 ani, singura ta obligatie este sa asculti de parinti, sa stai in casa si sa inveti.
Iubitul este minor si nu poate sa te ia legal in custodia lui si nici parintii lui.
Tinand cont ca suntem in Romania depinde si din ce zona esti in zonele dezvoltate se respecta legiile la tara mai putin., Depinde si din ce mediu provii., daca vii dintr-o familie mai saraca e posibil ca sa nu acorde atata atentie autoritatiile., insa daca provii dintr-o familie medie Sunt sanse mari ca sa aiba probleme prietenul tau
dar Poti spune ca stai la o prietena sau ceva minciuni pana faci 15 ani.
Oricum pana tragi de timp faci 15 ani si atunci poti sta linistit la el.
Vreau sa stiu el poate sa faca puscarie ca nu ma tine cu forta de loc si nici el nu ma ia eu merg
Puscarie Nu., tinand cont si el e foarte tanar 17-18 . Maxim sa dea cu subsemnatul la politie pentru lamuriri.
Ar fi ceva rau daca merg la el si eu personal sun la politie si le explic pana nu vine cineva ca mama a zis ca nu o intereseaza iar tata nu are voie sa se aproapie de mine ei sunt despartiti si nu are voie ca a dat in mine
Buna Denisa, as vrea sa te intreb doar de ce m-ai adaugat la prieteni pe TPU.
Nu este problema ca m-ai adaugat, ba chiar ma bucur dar as vrea sa te intreb din curiozitate.
Sa suni la politie? asta e prostie mare Nu o face
Da in primul rand nu trebuie sa spui ca te-ai mutat definitiv la prietenu tau., ai putea sa mai treci si acasa la mama., dar sa stai si la prietenu in special noaptea cand ti frica de maica-ta.
Acum e nasol cu carantina asta
Da sa faca puscarie prietenu tau e exclus, daca maica-ta nu il reclama atunci politia nu se baga garantat ca cazuri din astea sunt fara numar, daca il reclama o sa faca o ancheta sociala dar din cate ai spus mai sus despre voi probabil ca va vor lasa asa.
Sa clarific relatii de genu is ceva comune, cu fete de varsta ta si baieti mai mari., Prima problema mai mica este daca u vrei sa locuiesti la el., dar nici in cazul asta politia nu o sa intervina. A 2-a problema mai mare este daca parintii tai reclama la politie ca ala te pacaleste/abuzeaza Atunci politia este nevoit sa faca o ancheta.
Da,barbatul major poate sa faca puscarie daca mama ta anunta Politia ca ai fost inselata. Ceea ce este perfect adevarat, pentru ca nu exista consimtamantul copilului la 14 ani, acela apare DUPA varsta de 16 ani.
Tu nu ai voie sa mergi la el deloc, ti-am explicat cum este cu Reclamatia facuta de mama ta, iar daca ea apeleaza la Politie, atunci baiatul va raspudne legal.
Tu daca suni la Politie, iti vor trimite o echipa care va investiga situatia ta, dar pana se termina investigatia te vor lua in plasament, la Casa copilului.
Prefer sa anung si acolo decat acasa si sa ma bata fara motiv
A ok dar inca nu plec nicaieri pana nu se termina carantina prima data vreau doar sa intreb maicasa mi-a zis ca, daca ma ia la casa de copii vine ea sau cineva din familia lor si ma adopta
Buna voiam sa iti pun intrebari legate de problemele mele
Am inteles dar unde vrei sa vorbim? Ca pe TPU nu prea poti.
Sigur ca poti suna la Politie, si mai bine, ca pot constatat imediat ca ai fost batuta, conform vanatailor de pe corp dar te vor lua cu ei si te vor duce intr-un loc sigur, cu protectie.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!