| Mirris a întrebat:

Buna! Am avut o mașină și am vandut-o unei persoane, însă fără a da vreun act al mașinii și vreau să o radiez.Intrebarea mea este:o pot radia daca n-am vreo dovadă că am vandut-o? Nu știu dacă m-am exprimat corect, dar cred că ați înțeles ce vreau sa spun.

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus nu o poti radia, deoarece nici cumparatorul nu o poate inmatricula fara actele masinii.

| Mirris explică (pentru Ioandelasal):

Nu a cumparat-o sa o folosească, ci a dat-o la fier vechi.Masina nu o mai am, însă am actele mașinii și e trecută pe numele meu.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Funda domnului Ioan, este cel mai bun raspuns

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Din punct de vedere legal, nu o poti radia.
Insa exista o metoda romaneasca, aceea de a obtine o adeverinta de distrugere contracost, de la un centru remat, cu care apoi poti radia masina, daca spui ca ti-au ramas tie actele.
In cazul in care cel care a plecat cu masina (cumparator nu il putem numi) este depistat in trafic cu masina respectiva, va ramane fara numere de inmatriculare, si poate fi acuzat de punere in circulatie a unui vehicul neinmatriculat, fapta penala.
Insa poate ajunge procesul pana la tine, caz in care ai fi vinovata de uz de fals, samd.
Concluzia: cauta "cumparatorul" si clarifica situatia legala. Ori faceti contract v-c si ii dai lui fiscalul sa faca bors, ori iti da masina inapoi, sa o predai la remat, pentru a o radia.

| Mirris explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Cumpărătorul a dat-o la fier vechi, deoarece fostul soț mi-a incendiat mașina și costa mai mult decât mașina în sine sa ii fac interiorul.Asta a fost acum doi ani.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Mirris):

Atunci fa chestia aia cu adeverinta de distrugere, si o poti radia.

| Mirris explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Așa o să fac.Mersi

| mi25 a răspuns (pentru Mirris):

O sa intampini greutati la radiere, deoarece iti cere numerele de inmatriculare.
Eu am patit acelasi lucru. Am vandut masina unui cunoscut, acesta a dat-o in folosinta altuia care a accidentat-o si a predat-o la fier vechi. Am recuperat doar un numar de inmatriculare si am scos-o din circulatie (radiat-o) cu conditia sa am unde sa o "depozitez" pe proprietate personala. Am curte la tara si am reusit.

| Mirris explică (pentru mi25):

Numerele de înmatriculare sunt la mine.

Daca ai un loc unde ai putea depozita masina poti sa o radiezi. Eu asa am facut. Si au trecut cativa ani buni de atunci si nu m-a mai intrebat nimeni de ea.

| Mirris explică (pentru mi25):

Mașina am dat-o, am doar actele la ea

Nu vine nimeni sa verifice daca ai masina sau nu. Mergi prima data la primarie la taxe si impozite, iti scoate masina din evidenta, apoi cu hartia de la primarie mergi la radieri, cu actele masinii si numerele de inmatriculare.
Daca te intreaba de masina le spui ca este la tara.

| Lucian4 a răspuns:

Ma inteb, cum s-a desfasurat procesul de vanzare fara ca cumparatorul sa aiba actelele masinii? ce notar a incheiat procesul de vanzare? de ce ai pastrat actele,?

| Mirris explică (pentru Lucian4):

Am dat mașina unui vecin din sat, el a dat mașina probabil la fier vechi, nu spre folosință, deoarece costa foarte mult.

| Lucian4 a răspuns (pentru Mirris):

Aha, am inteles

| RAY a răspuns (pentru Mirris):

Sotul nu ti a platit masina, daca tot a arso, probabil ca ii era frig, dar totusi

| Mirris explică (pentru RAY):

Nu a plătit mașina

| RAY a răspuns (pentru Mirris):

De ce nu l-ai dat in judecata

| Mirris explică (pentru RAY):

A fost aresta pentru.30 de zile.Problema e că mașina când am cumparat-o a fost în timpul casniciei și nu a plătit daune.In instanta i s-a dat cu suspendare și munca in folosul comunității.