In cazul expus nu o poti radia, deoarece nici cumparatorul nu o poate inmatricula fara actele masinii.
Din punct de vedere legal, nu o poti radia.
Insa exista o metoda romaneasca, aceea de a obtine o adeverinta de distrugere contracost, de la un centru remat, cu care apoi poti radia masina, daca spui ca ti-au ramas tie actele.
In cazul in care cel care a plecat cu masina (cumparator nu il putem numi) este depistat in trafic cu masina respectiva, va ramane fara numere de inmatriculare, si poate fi acuzat de punere in circulatie a unui vehicul neinmatriculat, fapta penala.
Insa poate ajunge procesul pana la tine, caz in care ai fi vinovata de uz de fals, samd.
Concluzia: cauta "cumparatorul" si clarifica situatia legala. Ori faceti contract v-c si ii dai lui fiscalul sa faca bors, ori iti da masina inapoi, sa o predai la remat, pentru a o radia.
Cumpărătorul a dat-o la fier vechi, deoarece fostul soț mi-a incendiat mașina și costa mai mult decât mașina în sine sa ii fac interiorul.Asta a fost acum doi ani.
Nu a cumparat-o sa o folosească, ci a dat-o la fier vechi.Masina nu o mai am, însă am actele mașinii și e trecută pe numele meu.
Atunci fa chestia aia cu adeverinta de distrugere, si o poti radia.
O sa intampini greutati la radiere, deoarece iti cere numerele de inmatriculare.
Eu am patit acelasi lucru. Am vandut masina unui cunoscut, acesta a dat-o in folosinta altuia care a accidentat-o si a predat-o la fier vechi. Am recuperat doar un numar de inmatriculare si am scos-o din circulatie (radiat-o) cu conditia sa am unde sa o "depozitez" pe proprietate personala. Am curte la tara si am reusit.
Ma inteb, cum s-a desfasurat procesul de vanzare fara ca cumparatorul sa aiba actelele masinii? ce notar a incheiat procesul de vanzare? de ce ai pastrat actele,?