| AntonelaCK a întrebat:

Am făcut o mare prostie. Mi-a expirat rovinieta pe 26.11. 2019 si bineinteles ca nu mi-am dat seama si am circulat in continuare.
Evident, cred ca m-au luat camerele de cel putin 4 ori laughing in zile diferite.
Insa, am citit pe internet ceva de genul ca o sa-mi vina doar o amendă ( gen... nu iti da pentru fiecare data cand te ia )

Cine a patit asta si stie cum e? Ca sa nu am surprize...

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OG nr.15/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancţiunii contravenţiei. În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul."
Asa fiind poti fi sanctionata a doua oara abia dupa comunicarea procesuluiverbal de contraventie pentru prima contraventie constatata.

| 4ndr33y a răspuns:

Se anuleaza doar daca treci in aceeasi zi, daca le iei in zile diferite, se cumuleaza.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru 4ndr33y):

Nu se cumuleaza nimic. Ai legea data mai sus.

| SoulReaver a răspuns:

Nu se cumuleaza iti zic eu ca am patit. Am trecut vineri si m-a prins si duminica am trecut totpe acolo. A venit doar una.

| 4ndr33y a răspuns (pentru suntserios):

Pentru cat timp nu se cumuleaza? Ca poti sa incasezi una in ianuarie si mergi tot anul asa, ca nu se cumuleaza.