Nu mai speria lumea!
Fapta săvârșită este o contraventie care este prevazuta de art. 2, pct25 din legea 61/1991 rep. și sancționată de art 3, alin.1, lit. B din legea 61/1991rep. Amenda începe de la 200 de lei la 1000 de lei cu posibilitate de plata a jumătate din minimul amenzii de 200 lei în 15 zile. Efectiv, dacă o plătești în 15 zile vei avea de achitat 100 de lei.
Însă, ai și termen de contestație de 15 zile la judecatoria de pe raza localității unde s-a săvârșit fapta.
Numai bine!
Nu mai este nevoie sa semnezi nimc, zilele astea.
Asteapta amenda acasa pentru perturbarea/tulburarea linistii publice.
Legea este aici:
"248/2023), infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice a fost definită ca fiind:
(1) Fapta persoanei care, în public, prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
https://lege5.ro/......is-in-idem
Eu sunt minor si i-am zis data de nastere si numele dupa cum mi-a cerut jandarmul si a zis ca imi trimite acasa amenda 1000 de lei, 500 pentru ca nu am avut buletinul la mine si 500 ca am perturbat linistea publica, dar ce liniste daca a fost un protest?
Nu mai speria lumea!
Fapta săvârșită este o contraventie care este prevazuta de art. 2, pct25 din legea 61/1991 rep. și sancționată de art 3, alin.1, lit. B din legea 61/1991rep. Amenda începe de la 200 de lei la 1000 de lei cu posibilitate de plata a jumătate din minimul amenzii de 200 lei în 15 zile. Efectiv, dacă o plătești în 15 zile vei avea de achitat 100 de lei.
Însă, ai și termen de contestație de 15 zile la judecatoria de pe raza localității unde s-a săvârșit fapta.
Numai bine!
A ras de tine. Amenda pentru ca nu ai Cartea de Identitate la tine a fost eliminata din 2020. Doar daca refuzai sa te identifici (sa-i spui numele si ce a mai vrut el) ar fi putut sa te amendeze.
In alta ordine de idei, avea obligatia sa-ti spuna DE CE te-a legitimat, nu doar cine e.
Eu i-am zis datele si a zis ca imi trimite amenda acasa de 1000 de lei cum ca nu am avut buletinul si am perturbat linistea publica dar ce liniste daca era protest?
Care parte n-ai inteles-o?! Stai calm ca nu primesti nicio amenda. Oricum, repet, din 2020 nu mai exista amenda pentru "n-am avut buletinul la mine", in conditiile in care erai pieton.
Multumesc acum vad maine daca am surprize sau nu.
Trebuia sa te legitimezi.
Daca iti vedeai de treaba, nu avea nimeni nimic cu tine. Macar stii pentru ce era protestul?
Protestul era sa nu fie Calin Georgescu presedinte sau Ciolacu pentru ca ei strigau ca nu vor dictator.