| Andrei0273 a întrebat:

Buna,am fost in oras si am trecut pe langa un protest si am urlat dar nu am zis nimic, pur si simplu am zbierat sa zic asa si un jandarm a venit si s-a prezentat si imi zice daca am buletinul, i-am zis ca nu il am si a zis ca imi da amenda 500 lei pentru ca nu il am.
Si m-am prezentat la o doamna si mi-a scris datele pe telefon, dupa a închis telefonul si am vorbit cu jandarmul iarăși si zise ca sa astept acasa amenda 1000 de lei.
A zis la revedere si am plecat.
Eu stiam ca trebuie sa semnez ca sa primesc amenda sau ceva. Va rog ajutati-ma cu un raspuns ar fi de mare ajutor.Dau funda!

Răspuns Câştigător
| Danniel63 a răspuns:

Nu mai speria lumea!
Fapta săvârșită este o contraventie care este prevazuta de art. 2, pct25 din legea 61/1991 rep. și sancționată de art 3, alin.1, lit. B din legea 61/1991rep. Amenda începe de la 200 de lei la 1000 de lei cu posibilitate de plata a jumătate din minimul amenzii de 200 lei în 15 zile. Efectiv, dacă o plătești în 15 zile vei avea de achitat 100 de lei.
Însă, ai și termen de contestație de 15 zile la judecatoria de pe raza localității unde s-a săvârșit fapta.
Numai bine!

9 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

A ras de tine. Amenda pentru ca nu ai Cartea de Identitate la tine a fost eliminata din 2020. Doar daca refuzai sa te identifici (sa-i spui numele si ce a mai vrut el) ar fi putut sa te amendeze.
In alta ordine de idei, avea obligatia sa-ti spuna DE CE te-a legitimat, nu doar cine e.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Trebuia sa te legitimezi.
Daca iti vedeai de treaba, nu avea nimeni nimic cu tine. Macar stii pentru ce era protestul?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu mai este nevoie sa semnezi nimc, zilele astea.
Asteapta amenda acasa pentru perturbarea/tulburarea linistii publice.

Legea este aici:
"248/2023), infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice a fost definită ca fiind:
(1) Fapta persoanei care, în public, prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

https://lege5.ro/......is-in-idem

| Andrei0273 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Protestul era sa nu fie Calin Georgescu presedinte sau Ciolacu pentru ca ei strigau ca nu vor dictator.

| Andrei0273 explică (pentru Holiday):

Eu i-am zis datele si a zis ca imi trimite amenda acasa de 1000 de lei cum ca nu am avut buletinul si am perturbat linistea publica dar ce liniste daca era protest?

| Andrei0273 explică (pentru Violleta2022):

Eu sunt minor si i-am zis data de nastere si numele dupa cum mi-a cerut jandarmul si a zis ca imi trimite acasa amenda 1000 de lei, 500 pentru ca nu am avut buletinul la mine si 500 ca am perturbat linistea publica, dar ce liniste daca a fost un protest?

| Holiday a răspuns (pentru Andrei0273):

Care parte n-ai inteles-o?! Stai calm ca nu primesti nicio amenda. Oricum, repet, din 2020 nu mai exista amenda pentru "n-am avut buletinul la mine", in conditiile in care erai pieton.

| Andrei0273 explică (pentru Holiday):

Multumesc acum vad maine daca am surprize sau nu.

| Danniel63 a răspuns (pentru Danniel63):

Acuma am văzut în comentarii, dacă ești minor vei avea de achitat 50 de lei în 15 zile*