| Andrei0273 a întrebat:

Buna,am fost in oras si am trecut pe langa un protest si am urlat dar nu am zis nimic, pur si simplu am zbierat sa zic asa si un jandarm a venit si s-a prezentat si imi zice daca am buletinul, i-am zis ca nu il am si a zis ca imi da amenda 500 lei pentru ca nu il am.
Si m-am prezentat la o doamna si mi-a scris datele pe telefon, dupa a închis telefonul si am vorbit cu jandarmul iarăși si zise ca sa astept acasa amenda 1000 de lei.
A zis la revedere si am plecat.
Eu stiam ca trebuie sa semnez ca sa primesc amenda sau ceva. Va rog ajutati-ma cu un raspuns ar fi de mare ajutor.Dau funda!

3 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

A ras de tine. Amenda pentru ca nu ai Cartea de Identitate la tine a fost eliminata din 2020. Doar daca refuzai sa te identifici (sa-i spui numele si ce a mai vrut el) ar fi putut sa te amendeze.
In alta ordine de idei, avea obligatia sa-ti spuna DE CE te-a legitimat, nu doar cine e.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Trebuia sa te legitimezi.
Daca iti vedeai de treaba, nu avea nimeni nimic cu tine. Macar stii pentru ce era protestul?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu mai este nevoie sa semnezi nimc, zilele astea.
Asteapta amenda acasa pentru perturbarea/tulburarea linistii publice.

Legea este aici:
"248/2023), infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice a fost definită ca fiind:
(1) Fapta persoanei care, în public, prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

https://lege5.ro/......is-in-idem