Pai daca e vorba ca deja ai luat o decizie, inseamna ca nu vrei pareri, sfaturi ci doar sa stii daca se poate legal.
Poti sa te si mariti de la 16 ani, nu ca te-as sfatui asta!
Nu există aşa ceva! Până la majorat nu ai cum să te muţi cu el legal, vezi că poate-l procopseşti şi cu dosar penal pentru corupere de minori.
Da de la 16 ani poti sa te muti cu el ..doar cada parinti dau semnatura si sunt de acord cu ce vrei sa faci tu succes
Stefy din cite stiu eu ai dreptu doar dupa ce implineste 18 ani, pina atunci mai rabda si stai acasa.
Un Raspuns cu toata seriozitatea este ca prietenul tau in prezent Isi risca propria libertate in prezenta ta atita timp cat tu esti minora iar el major!
Daca "iubitul" tau are 20 de ani, inseamna ca este un pedofil, nu este capabil sa abordeze fete de varsta lui.
Daca el la 17 ani era interesat de o fata de 12 ani, atunci inseamna ca are probleme GRAVE, fereste-te cat mai mult si mai urgent de el.
Tu, la 15 ani ar trebui sa te interesezee alte chestii gen:capacitatea sau liceul, sa incerci sa ai relatii cu baieti mai de varsta ta..etc.
Pana la urma faci ce vrei...tu decizi.
Pana la 18 ani esti sub tutela parintilor, nu iti poti schimba domiciliul fara acodrul lor, doar in situatii in care domiciliul tau nu indeplineste conditiile necesare pentru un trai decent, sau abuz parental, neglijenta..etc.(atunci intervine protectia copilului).
"Prietenul" tau sper ca o sa ajunga la inchisoare, sa ii explice cei de acolo cum sta treaba cu, coruperea de minori.
Eu consider ca esti imatura si nu stii ce faciLa varsta asta nu ar trebui sa ai astfel de ganduri... Daca ai probleme cu parintii te poti duce frum la protectia copilului si gata))
Eu zic sa te gandesti mai bine daca iti doresti cu adevarat sa faci asta. totusi. ai o varsta frageda. La varsta asta trebuie sa te distrezi, nu sa-i gasesti sau sa-i speli iubitului
Nu este adevarat ce-ai auzit.
Potrivit prevederilor legale(Codul civil) domiciliul minorului este la parinti iar minor esti pana la implinirea varstei de 18 ani.
Esti un mare prost. e decizia mea si nu e pedofil. si nu cred ca ai dreptul sa jignesti pe cineva si apropo nu cred ca esti tu in masura sa imi spui de cine sa ma feresc.
Este pedofil.
Este problama ta ce vrei sa faci.
Daca accepti numai sfaturile care iti plac tie, de ce mai cauti raspunsuri?!
Păi parcă te puteai căsători de la 16 ani. asta nu se pune?
Știu multe cazuri ca ăsta în care părinții (unii dintre ei abuzivi - dar declarați de DGASPC ca „potriviți") se dau de ceasul morții să aducă minorul de 16 ani înapoi acasă și Miliția e legată de mâini și de picioare căci minorul zice clar „NU!".
Eu cred că se poate. Chiar am să studiez cu mai mare atenție.
Nu este adevarat ce spui.
Conform Codului civil minorul de 16 ani se poate casatori numai in baza unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor si autorizarea instantei de tutela.
Da, te poti casatori de la 16 ani, dar numai in baza unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor si autorizarea instantei de tutela, citez:
"ART.272.Varsta matrimoniala
(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului."
Lacatusw2005 întreabă: