| Amy382010 a întrebat:

Buna am o întrebare, câte clase trebuie să ai să dai de permis de conducere? Plus, dacă ma duc la școala de șoferi și nu stiu nimic despre cum se conduce o mașină, ma învață ei tot ce trebuie sau trebuie mai întâi să citesc eu și apoi să dau la școala de șoferi? Și ce acte trebuie să aduc?

Încă ceva! Dacă fac decât 10 class terminate, cum dovedesc că am 10 clase?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Legislatia rutiera actuala din Romania nu prevede vreo conditie de studii pentru obtinerea permisului de conducere, important este sa stii citi si scrie.
Dupa 10 clase poti obtine o diploma de absolvire a 10 clase.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu conteaza cate clase ai, trebuie doar sa stii sa citesti si sa scrii.

| siriusblack98 a răspuns:

1. Nu exista nici o lege in vigoare care sa reglementeze numarul de clase absolvite pentru a putea sustine examenul de permis.
2. Dupa terminarea celor 10 clase, ti se poate elibera la cerere o diploma care atesta faptul ca ai absolvit cele 10 clase. Mergi la secretariatul liceului unde ai terminat.

| Doru51 a răspuns:

Legislația rutieră din Romania, stipulează clar: pentru a participa la examenul de obținere a permisului de conducere este obligatorie absolvirea a 8 clase, la un moment dat se pusese în dezbatere publică la parlament un amendament pentru a modifica in sensul că este obligatoriu să fi absolvent de liceu...dar a rămas tot varianta cu 8 clase

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Doru51):

Ce articol stipuleaza clar?