Legislatia rutiera actuala din Romania nu prevede vreo conditie de studii pentru obtinerea permisului de conducere, important este sa stii citi si scrie.
Dupa 10 clase poti obtine o diploma de absolvire a 10 clase.
1. Nu exista nici o lege in vigoare care sa reglementeze numarul de clase absolvite pentru a putea sustine examenul de permis.
2. Dupa terminarea celor 10 clase, ti se poate elibera la cerere o diploma care atesta faptul ca ai absolvit cele 10 clase. Mergi la secretariatul liceului unde ai terminat.
Legislația rutieră din Romania, stipulează clar: pentru a participa la examenul de obținere a permisului de conducere este obligatorie absolvirea a 8 clase, la un moment dat se pusese în dezbatere publică la parlament un amendament pentru a modifica in sensul că este obligatoriu să fi absolvent de liceu...dar a rămas tot varianta cu 8 clase
Nu imi spare sa iti dau funda și nu stiu de ce ca esti singurul care a răspuns la toate întrebările mele. Apropo chiar dacă trebuie să fac 11 clase căci sunt la profesională, imi poate da diploma după ce termin clasa a 10-a?