| Anomisqwq a întrebat:

Buna, am o intrebare. Seful meu imi tot face avansuri, nu prea ma cheama la munca, imi spune ca pe postul meu e deja cineva care trebuie sa plece, doar ca mai are niste proiecte de terminat apoi o sa incep eu sa vin normal la munca, presimt ca nu o sa-mi dea salariu, dar ce ma deranjeaza e ca imi tot scrie sa iesim. Imi face fel si fel de propuneri, desi eu i-am spus sa inceteze. Unde as putea sa-l reclam? Tin sa mentionez ca mi-a facut contract de 2 sapt.

3 răspunsuri:
| anonim3248 a răspuns:

Nicăieri nu poți să îl reclami pentru - pe postul meu e deja cineva care trebuie sa plece

Pentru restul - imi tot scrie sa iesim imi face fel si fel de propuneri - e problemă personală a voastră dacă vrei să te întâlnești cu el.

| johnnny123 a răspuns:

În primul rând, ești angajată cu forme legale sau nu? Pe de o parte spui că ai contract și că ăla este șeful tău, pe de altă parte spui că nu te cheamă la muncă pentru că este altcineva pe postul tău și că nu crezi că o să-ți dea salariu.

Dacă ești angajată cu forme legale iar șeful te hărțuiește și-ți condiționează plata salariului de anumite lucruri care nu au nicio legătură cu jobul, atunci evident că poți să iei măsuri. Poți începe de exemplu prin a-l reclama superiorilor. Iar dacă aceștia încearcă să mușamalizeze și nu iau nicio măsură, atunci poți să-l dai în judecată pentru hărțuire.

"Pretinderea în mod repetat de favoruri de natură sexuală în cadrul unei relaţii de muncă sau al unei relaţii similare, dacă prin aceasta victima a fost intimidată sau pusă într-o situaţie umilitoare, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă."

Sfatul meu ar fi să salvezi toate aceste mesaje pentru a putea dovedi dacă este cazul.

| Anomisqwq explică (pentru johnnny123):

Buna da am contract de muncaa am si verificat la AJOFM sa ma asigur