| Ayanoaiahy a întrebat:

Bună!
Am o problema
Prietenul meu trebuie să își schimbe buletinul (expiră)
Și el nu e din orașul meu
Nici pe buletin nu scrie adresa mea
Scrie adresa lui
Și noi stăm la o rudă de a mea
Dacă acea persoană refuză să semneze pentru el pentru ai face mutația
Pot semna eu?
Întreb doar să știu ca nu știu cum merge acest lucru
Țin să menționez ca buletinul meu nu e pe adresa rudei la care stăm

6 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Doar proprietarul locuinței își poate da acordul pentru luarea în spațiu și stabilirea domiciliului.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti semna, fiindca nu ai nici un drept si ar constitui un fals, numai proprietarul locuintei poate semna de primirea in spatiu.

| ioana748 a răspuns:

Nu se poate, caci la politie trebuie sa mearga proprietarul cu contractul casei si sa semneze.
Isi poate face CI provizorie, pe un an, daca nu are cine sa il ia in spatiu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu ai ce sa semnezi tu atat timp ca nu esti proprietar

| Cipi1212 a răspuns:

Va semna persoana care îl ia în spațiu. Probabil tatăl tău.

| Violleta2022 a răspuns:

Impsoibil sa semnezi tu, ca tu nu esti propietara casei in care locuiti.
Pe iubitul tau il poate lua in spatiu NUMAI PROPIETARUL locuintei, mergand la Politie cu buletinul si actul de propietate al casei, ca sa semneze declaratia ca-l ia in spatiu pe iubitul tau.
Fara declaratia si semnatura propietarului casei, este imposibil sa semneze oricine altcineva.

Vin totusi si intreb: daca stati legal cu chirie la rudele tale, de ce sunt neamuri proaste si nu vor sa faca un lucru corect si legal, sa-l ia pe el in spatiu si cand iti exprita tie buletinul s ate ia si pe tine? Asa este procedura legala cand esti chirias, cu acte corecte si legale.

In final, iubitul tau nu va avea incotro si va trebuii sa se intoarca in orasul natal, unde stau parintii lui, ca ei sa mearga la politie impreuna cu iubitul si sa-l ia ei in spatiu.