| adelamaria236 a întrebat:

Buna! Am primit in posta o înștiințare din Germania cum ca nu voi avea voie sa conduc timp de o luna si 2 puncte penalizare, am trecut pe rosu, am primit amenda si am platit-o pe loc, oare sanctiunea se va aplica si aici, adica nu am voie sa conduc nici in Romania?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Normal ar fi fost sa existe o baza internationala de date si astfel permisul suspendat in orice tara membra UE sa opereze in toate celelalte state, deci inclusiv aici in Romania.
Nu stiu raportat la Romania cum se aplica o suspendare din Germania, dar normal ar fi fost ca politia rutiera Romana sa va trimita si ea o instiintare in care sa va roage sa predati permisul pe perioada suspendarii din Germania.
Sincer, este o bulibaseala a legii!

In speta adusa de dv. pot doar sa speculez, nu am gasit legea care sa actioneze si pe plan national dar si european...

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poti fi executat in Romania pentru neplata amenzilor si alte infractiuni facute in Germania, Franta, Austria samd.
Sunt reglementari legale facute de 1 an incoace, cu acordul acestor tari din UE care acum se aplica si in Romania, cand Politia Romana este informata cu privire la ele.
https://www.youtube.com/watch?v=_kZ_NxYqORE
https://tavro.eu/......neplatite/

| adelamaria236 explică (pentru Violleta2022):

Dar am platit amenda, ma refeream strict la dreptul de a conduce, din cate am inteles urmatoarea tura cand merg in Germania va trebui sa merg la sectie sa predau sau sa spun doar ca in timpul in care voi fi acolo nu o sa conduc sau ceva de genul, si nu stiu daca asta se aplica doar in Germania sau si aici.

| mihai69 a răspuns (pentru adelamaria236):

Stai liniștit, așa se bagă ea peste tot; nu contează că nu răspunde la obiect, totul e să-și îndeplinească norma de mesaje zilnice...

| Violleta2022 a răspuns (pentru adelamaria236):

Asta numai Politia Romana iti poate confirma, daca au primit instiintarea ca ti-a fost suspendat permisul sau nu.
Poti merge la tine in judet la Serviciul de Circulatie si te poti interesa acolo.

PS Incearca sa ignori comentariile rautacioase ale userului de dedesubt, un misogin de altfel, care nu suporta femeile.

| adelamaria236 explică (pentru Violleta2022):

In regula! Multumesc frumos!?