Uita-te peste hartiile ce ai semnat in perioada de proba... teoretic si practic in perioada de proba se poate renunta fara nici o obligatie din partea ta, obligatia angajatorului este sa iti plateasca zilele lucrate...dar dupa cum spuneam citeste inca odata ce ai semnat.
Scrie ca Timp de 9 luni trebuie sa raman aici, insa 3luni din astea 9luni sunt de proba..si abia am o luna si am constatat ca nu am ce cauta aici. Acum nu stiu ce sa mai fac ca sa pot pleca cat mai repede.
Nu poti pleca fara sa platesti suma cheltuita de angajator pentru pregatirea ta, corespunzator timpului cat mai ai de lucrat conform contractului.
Ai semnat acest contract, banuiesc ca ai fost constienta ce semnezi si trebuie sa-l respecti. Nu il respecti esti buna de plata. Daca nu platesti de bunavoie vei fi actionata in judecata si vei plati mai mult, la suma respectiva se vor adauga majorari de intarziere si cheltuieli de judecata, acestea pot fi destul de mari.
In art.30 scrie ca daca sunt in perioada de proba, pot pleca fara preaviz fara nicio justificare, presupun ca si fara a platii suma de banii pe care ei mi-o cer, plus ca am facut doar 3zile din training..nu inteleg de ce as platii pentru ceva ce nu am facut
Cel mai bine du-te cu contractul la cineva care are experienta si de incredere ca sa iti spuna exact parinti, prieteni, etc (sau citestel pe tot nu scapa nimic din vedere)...in orice contract poate sa fie ceva in plus ce anuleaza tot ceea ce scrie legat de partea ta si te obliga sau nu chit ca ai 3 luni de proba, fiecare contract difera de la un angajator la altul, cel mai bine daca ai posibilitatea vorbeste cu un avocat specializat in domeniul muncii sa iti explice ce obligatii si drepturi ai.
anonim_4396 întreabă: