| Ioana_Cornelia_1997 a întrebat:

Bună! Am și eu o întrebare...Azi au venit controlorii la mine. Eu fiind elev le-am arătat carnetul de elev vizat pentru că nu aveam acel card la mine și nici nu îl mai folosesc pentru că de fiecare dată mi se cerea carnetul, dar azi a fost diferit și mi-a spus că nu contează carnetul. Eu pe carnet aveam și CNP ul, cam toate datele de fapt și nu aveam să le plătesc 50 de lei, pentru că nu aveam banii la mine, doar pentru mâncare ca să iau. Și după ce s-a ținut de cap să-i dau 50 de lei, eu spunându-i că nu am, mi-a spus că am amendă de 500 de lei. Ce ar trebui să fac acum, nu am bani să plătesc atâția bani?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui ce varsta ai.
Daca ai sub 14 ani nu te pot amenda, minorii sub 14 ani nu raspund contraventional.
Daca ai intre 14 - 18 ani nu iti pot da amenda de 500 de lei, pentru acesti minor limitele minima si maxima ale amenzilor se reduc la jumatate. De asemenea poti plati jumatate din minimul amenzii, stabilit cum am spus, in termen de maximum 15 zile de la data procesului-verbal de contraventie.
Doar daca ai peste 18 ani ar trebui sa plateste amenda stabilita, bineinteles daca nu o platesti in termen de maximum 15 zile de la data primirii p.-v.c.
Daca nu au intocmit pe loc procesul-verbal asteapta sa-l primesti acasa si de la primire ai timp 15 zile sa platesti asa cum am spus.

| Ioana_Cornelia_1997 explică (pentru Ioandelasal):

Dar aveam carnetul la mine, vizat. Transportul e gratuit. Pentru că nu aveam cardul la mine, dar aveam carnetul să dovedesc că sunt elev, chiar așa ar trebui să primesc amendă. Mi se pare absurd să primesc atâția bani de plătit pentru o amendă. Până acum carnetul mi s-a cerut de către ceilalți controlori. Cine ar trebui să mă învețe cum să procedez dacă fiecare controlor își face treaba în mod diferit.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Ioana_Cornelia_1997):

Nu mai stiu cum arata acum un carnet de elev dar cred ca acesta poate fi falsificat destul de usor, probabil de aceea unii controlori solicita si cardul.