| Andreeaelenaandreea34 a întrebat:

Buna,am si eu o nelamurire...si nu stiu cum sa lamuresc o chestie atat de grava : am 21 de ani si de curand am avut un accident rutier grav eram la volanul unei dubite trebuia sa fac stanga pe linie continuua m-am asigurat din spate, din fata si nu era nimic, in timpul manevrei de schimbare a miscari am simtit in spate o izbitura puternica:precizez ca pe dreapta spat putin spart stopu, cand am coborat din masina am vazut fum sau praf nu am destins calumea si mi am dat seama ca o masina zburase in sant, am chemat ajutoare inclusiv tatal meu care imi inchidea portile si au constatat ca acolo era un taxiu care din masina mea a ricoșat intr-un cap de pot si de acolo aruncat cativa metri in aer din taxiu sarind persoanele pe geam 2 au murit pe loc si 2 fiind grav ranite soferu si pasagera din dreapta,la o saptamana dupa a murit si soferu : acum intrebare mea este,ce pedeapsa pot primi? Tinand cond ca sunt trecuta ca suspect in dosar? Vreau raspunsuri sincere, va rog

Răspuns Câştigător
| ROB3RT89 a răspuns:

Cum ti-au zis si altii, o sa-ti bage pe gat partea cu linia continua!
Si de ar fi sa iesi basma curata(putin probabil) o sa ramai cu ceva pe suflet, asta daca ai!

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cine ti-a dat carnet? Intoarcere pe linie dubla fara asigurare?!?

Pedepsele se cumuleaza: 3 morti + 1 raniti grav = vei sta cativa ani la "ganditor", sa reflectezi asupra faptei!

| ROB3RT89 a răspuns:

Tu faci stanga pe linie continua? Gresala ta.
Cum te-a lovit din spate, era de vina, dar in cazul asta nu.
Si cum naiba nu ai vazut? Asa repede sa fi aparut si doar stopul sa fi avut de suferit?
La cum descri doar in filme vezi si el trebuia sa aiba peste 60 lejer cum descri.
Si asa bine stai cu psihicul de mai poti sa scrii?!
La vatamare corporala nu te mai incadrezi, doar ucidere din culpa!

| JackR a răspuns:

1. Art. 192
Uciderea din culpă
(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate.

2. Art. 184
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Avand in vedere ca vorbim de decese multiple si un ranit, probabil ca te duci spre maximul pedepsei pentru ucidere din culpa (7.5 ani, pentru ca au fost 3 decese) plus o treime din maximul pentru vatamare corporala din culpa (1 an). Adica vreo 8 ani de inchisoare, cu executare. Si, in cazul in care ranitul si urmasii celor decedati cer, plata daunelor morale.

| Andreeaelenaandreea34 explică:

Da tin sa anunt ca nu la mine in masina au murit oameni! Din mine a ricosat in capul de pod si avea 160 de km la ora, nu avea decat de 7 luni carnet din care 3 i-a fost suspendat si lucra pe taxiu. De ce sa primesc eu pedeapsa pentru el?

| Andreeaelenaandreea34 explică (pentru ROB3RT89):

Dar nu au murit la mine in masina si el avea 160 de km la ora.la atat s-a oprit acu kilometrajului si din mine a ricosat intr-un cap de pod de acolo l a aruncat mai tare normal ca numai am asa bun psihicu si stau in stres non stop dar nu a fost numai vina mea

Bula
| Bula a răspuns (pentru Andreeaelenaandreea34):

Expertiza va stabili partea de vina a fiecarui participant, judecatorii vor decide in consecinta.
Tu ai fost cauza primara, fiindca ai facut manevra peste linia continua, care l-a speriat pe celalalt sofer.
Partea lui de vina a fost viteza excesiva si nerespectarea distantei de urmarire.

| Andreeaelenaandreea34 explică (pentru ROB3RT89):

Da macar tu stii ce inseamna sa treci prin asa ceva? Cum naiba sa nu am suflet, nopti la rand am luat calmante ca sa pot dormi, nu vreau sa scap basma curata., imi asum vina pentru ce am facut dar nu si vina lui ca avea 160 km/h si nici macar o urma de frana si plus de asta duba se vedea de la o distanta destul de mare gen 1 km

| ROB3RT89 a răspuns (pentru Andreeaelenaandreea34):

Tu nu ai nevoie de sfaturi primite aici,ai nevoie de un avocat bun si un psiholog, daca e cazul!
Repet, daca erai oprita, da nu aveai nici o vina si era a lui ca te-a lovit din spate.
Cum ai schimbat directia si mai ales pe linie continua, vina iti apartine...