Sunt o gramada de nemernici care fac la fel ca unchiul tau.
Nu stim daca unchiul locuieste cu voi / cu bunicul?
Daca bunicul este de acord, trebuie filmat de cateva ori pe ascuns cu audio, sa se vada si sa se auda clar cum vrea bani si santajeaza / intimideaza pana obtine banii pentru scopurile lui.
Dupa care, da, puteti depune plangere la politie, sau mai bine intai vorbeste cu un avocat...Trebuie sa stiti ce vreti...Pentru ce vreti sa depuneti plangere sau sa il dati in judecata? Pentru ca unchiul sa primeasca ordin sa nu mai aibe voie sa se apropie de voi si de locuinta voastra? Ca sa va lase in pace pentru totdeauna?
Ar fi bine ca dupa ce ai cateva inregistrari clare...Intr-o alta zi, cand vine iarasi dupa bani, pe ascuns sa chemi de urgenta politia cand il santajeaza / intimideaza pe bunic.
Mai degrabă hai să ne rugăm împreună pentru el, pentru luminarea minții, și încearcă să nu îi faci rău. Oricum este deja destul de nenorocit, sărmanul. Înțeleg câte neajunsuri și câte tristeți pot izvorî din dependențe (există astfel de cazuri și în familia mea), dar nu cred că dânsul conștientizează ce se întâmplă, fiindcă patimile îi sunt mai puternice decât voința. Doamne-ajuta! ❤️
Da, poți. Mai ales că cred că e si agresiv cu bunicul tău. Problema e ca Politia eventual îi dă o amenda dar se poate intoarce acasa. Daca e grav si sunt dovezi, martori, la Judecatorie sau Procuratura se poate obtine ordin de restrictie. Daca politistii sunt ok, te pot indruma ei!
E puțin probabil ca acel om să primească lecții de morală de la cineva cu mult mai tânăr. Mai degrabă părinții acestui băiat de 20 de ani ar trebui să intervină.
Ceea ce spui tu aici este o utopie. Cum pui tu un adolescent de 20 de ani sa discute asemenea probleme cu o asemenea persoana? Daca nu aveti cunostinte in domeniu nu mai dati sfaturi aiurea.
Dacă ăla de 35 de ani se îmbată și sparge ceva într-un restaurant și vine poliția tatăl lui se oferă să plătească tot.
@ DRACULA: Ia mai uita-te in dictionar! Baiatul a zis corect: mintala.
1. Mental, mentală - Care se referă la mentalitate, privitor la mentalitate.
2. Mintal - Care aparține minții, privitor la minte.
Tinere, trebuie ori bunicul tau, ori parintele tau care il are ca tata sa faca plangere. Poblema cu restrictia este grea, deoarece, daca bunica ta nu traieste. Daca traieste i se poate pune in vedere sa paraseasca casa si emite ordonanta de restrictie. Daca bunica nu traieste, atunci este si el parte la locuinta. De aceea nu cred ca tu, la cunostintele tale despre asemenea probleme, poti rezolva problema.
Tu nici nu stii sa scrii corect romaneste si vrei sa dai sfaturi? Da, ai dreptate: tara este cu fundul in sus. Orice tasti-basti vrea sa dea sfaturi unui om trecut prin viata.
Tu nu te vezi cat de terminat esti? Bai frate sa-i spui lui taca-tu care nu te-a educat si nu te-a invatat ce-i ala bun simt.
Ai pus macar mana, ca de studiat nu ai facut-o, pe o carte ce se refera la psihologia omului si psihologia familiei? Ca pe o carte care sa-ti spuna cum sa te comporti se vede ca nu ai citit.
Ce dracu rezolvi cu plangerea?
Mai, dar tu nu vezi ca omul asta e bolnav?
Dar o sa-l privim toti ca pe un boschetar si nu o sa facem nimic?
Eu l-as scoate la o pizza si as discuta cu el problemele lui, nu i-as da nimic de baut, dar l-as invata cate ceva din ce stiu eu.
Voi nu intelegeti ca bautura si jocurile sunt niste boli si oamenii astia trebuie ajutati?
Nu cu bani. Doamne fereste.
Oamenii astia nu au iubire in viata lor, nu au bucurii, nu au nimic.
Nu vedeti ca ei cauta fericirea in prapastie?
Hai sa nu-i mai judecam si daca putem sa ii ajutam cu suport moral.
Doamne, ti-as da un oscar.
Nu ai zis mare lucru, dar in ziua de azi nimeni nu mai vrea sa ajute pe nimeni.
Asa e, omul ala are nevoie de un motiv sa traiasca, nu de bani, de bautura, de judecata familiei sau a politiei.
Mentala sau mintala e fix acelasi rahat domnule Dracula.
Ai ajutat de te-au durut si oasele cu raspunsul tau.
Frate, ai mare dreptate. Nu suport oamenii care cred ca varsta e totul.
Chiar am avut un client la locul de munca foarte nervos, desi nu era nimic de capul lui si se lua de mine ca nu i-am vorbit cu dumneavoastra.
In trecut, datorita educatiei postcomuniste pe care mi-au oferit-o parintii am considerat ca asa se face, dar dupa un timp am realizat ca e gresit si ca orice om e diferit si trebuie tratat diferit. Vorbesc foarte frumos cu oameni care sunt respectuosi si stiu sa dea buna ziua, sa spuna multumesc, imi cer scuze etc. Dar pentru cei care se enerveaza din orice, uita lucruri si au tot felul de pretentii care nu se justifica, nu am decat ura si disgratie.
Nu, taticule, n-o sa te respect ca ai 50 de ani si bei pana nu mai stii de tine, o sa te respect cand o sa faci ceva demn de respect.
Ai foarte mare dreptate, pacat ca prostii nu gandesc asa.
E parerea ta. Ia-l tu acasa pe unchiul baiatului care a facut postarea si creste-l si du-l la joaca la aparate.
Nu trebuie sa ii porti de grija, dar poti sa fi bun cu un om bolnav, pentru ca jocurile, bautura, viciile sunt niste boli.
O vorba buna la timpul potrivit poate vindeca orice rana sufleteasca.
Iar omul ala este o victima a propriilor decizii, dar si a mediului unde a fost format.
In primul si in primul rand, e datoria familiei sa il sprijine sa lupte cu aceste vicii, nu sa il goneasca.
Iar politia nu va rezolva nimic, ca nu e vina lor ca ei ii dau bani pentru astea si nu e o crima. Daca este agresiv, atunci da, se poate face ceva cu politia.
Cel care a postat intrebarea nu a zis nimic de violenta fizica, a zis ca il necajeste pe tataie ca bea si nu are loc de munca.
Daca nu esti capabil sa mentii discutia, nu trebuie sa spui altuia ca e agresiv.
Eu am experiente reale cu persoane de genul si nu numai...Du-te si ajuta-i, nu sta pe net si oferii sfaturi mantuitoare ca realitatea nu e chiar asa.
Asa ca e mai bine sa-i critici decat sa le dai un sfat sau o mana de ajutor? Eu nu stiu cum i-as putea ajuta, dar stiu un lucru. Stiu ca au si ei nevoie de ajutor.
Un om care face rau e in sinea lui este foarte indurerat si proiecteaza frica si ura pe care ceilalti i-au transmis-o, fie ca e vorba de familie sau ceilalti oameni cu care a interactionat.
Daca raspunzi la rau tot cu rau, nu esti cu absolut nimic mai presus decat ei. Desi majoritatea oamenilor cred ca asa e normal, sa raspunzi la rau tot cu rau.
Te rog furmos, nu-mi spune mie cum este realitatea daca nu ai patit sa fi ingenunchiat de viata si de probleme si sa nu mai sti la ce usi sa bati si cum sa faci sa iesi din labirint cand esti pierdut.
Hai gata...Eu stiu ce vorbesc si sunt cu experiente de viata...Tu, aparent stai si nu stii ce sa faci dupa cum spui.
Lasa-te de scris pe net si fa ceva, du-te ajuta-i si vezi ce concluzii tragi apoi.
Adi1987 întreabă:
Utilizator113 întreabă: