| Xozi a întrebat:

Bună!
Anul trecut m-am înscris la un curs de IT, care valora în jur de 7000 de lei.
Plata cursului se efectua în rate lunare.
Am urmat cursurile timp de o lună, am achitat ce a fost de achitat, însă, luna următoare am întârziat cu plata câteva zile și am fost anunţat că am fost exclus de la cursul respectiv pe motivul neplăţii la timp. Nimic mai mult.
Toate bune, toate frumoase, până când m-am trezit chemat în instanţă de către compania respectivă.
Cum ar trebui să procedez în această situaţie? Ar trebui să contactez compania și să încerc să discut cu ei sau ar trebui să-mi caut un avocat bun?
Problema este că nu am nicio dovadă viabilă, ţinând cont că toate convorbirile între mine și companie s-au petrecut telefonic.

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Cred ca esti victima unor nenorociti care fac mentorate precum acesti Wellcode
Baiatul de aici s-a luptat cu ei in instanta a si catigat : https://www.youtube.com/watch?v=_BUEWIZ_hx8&pp=ygULbWVudG9yYXQgaXQ%3D

Vorbeste cu un avocat!

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ai semnat vreun contract/ințelegere cu ei?

| Xozi explică (pentru sierra1):

Am semnat un contract. Întradevăr, era o clauză în care era menţionat că neplata la timp duce la excludere.
Alte clauze ale contractului sunt sigur că nu le-am încălcat și nici nu era nimic specificat referitor la plata cursului după excludere.

| 1234568807 a răspuns (pentru Xozi):

Asa patesti daca nu sti ce semnezi, nu am mai auzit dupa cateva zile sa fi direct chemat in instanta, insa daca asta scrie in contract si tu ai semnat cu riscul asumat, singura metoda e sa faci rost de bani sa ii dai companiei

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chemat în judecată pentru ce?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca ai semnat un contract atunci citeste-l cu atentie si o sa afli ce trebuie sa faci.
Sigur ca totdeauna este mai buna o intelegere decat un proces, dar pentru proces trebuie sa ai dovezi in favoarea ta, altfel il pierzi, mai ales daca reclamantul are dovezi in favoarea lui.

| NLS a răspuns (pentru Xozi):

Despre ce companie e vorba?
Îmi poți scrie pe privat dacă vrei.

| Simpatic a răspuns (pentru NLS):

Scuze ca ma bag, dar intuiesc ca e Wellcode, cacatii astia au facut atatea procese cu cursantii lor ca sunt notorii
Poate sunt altii nu zic nu, dar Wellcode sunt cunoscuti pentru contractele josnice pe care le fac!
Scuza-mi expresia sunt niste gunoaie!

| Dimi457 a răspuns:

Nu ai un contract? Nu ai o factura de la ei? Fa cerere reconventionala.

| sierra1 a răspuns (pentru Xozi):

Mi se pare un motiv corect!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Wellcode nu?
am auzit ca au zeci de procese de genul. Asa ca probabil tribunalul e solutia