| Denisa1207 a întrebat:

Bună! Aș dori să aplic la un job unde se cere cetățenie italiană. Sunt născută în Italia,pe certificatul de naștere și buletin scrie că sunt născută în Italia, dar cetățenia este Română. Știți cumva dacă este valabilă cetățenia italiană doar pe baza că sunt născută in Italia? Mulțumesc!

8 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

"Sunt născută în Italia, pe certificatul de naștere și buletin scrie că sunt născută în Italia"
?!?
despre ce vorbesti?!? ca NU inteleg?!?
ai buletin italian, in ce fel "NU" esti cetatean italian?!?

buletinul (ID card) NU se da, decat cetatenilor... PUNCT

iar numai certificatul de nastere italian iti da dreptul... FUNDAMENTAL la cetatenie italiana, iar PUNCT

| relian a răspuns:

Esti cetatean roman deocamdata.Nu ai spus citi ani ai.Ca ai tu act italian aia e altceva, dar cetatean nu esti.Cind o sa fii cetatean italian, atunci vei putea avea si pasaport italian.
Acu avand in vedere ca esti nascuta acolo, daca ai continua sa locuiesti in Italia, banui ca pe la 18 ani sau ce spune legea lor ai putea deveni cetatean italian.

Prin nastere pe teritoriu altui stat nu devii cetatean al acelui stat.Singura tara la care se aplica chestia asta este SUA,in rest oriunde te nasti,esti cetatean al tarii din care provin parintii tai.

Daca unu din parinti ar fi fost italian, asta in acte, atunci ai fi fost italianca si tu.
Jobu care cere cerinta asta unde se afla, in Italia sau RO?

Cetatenie nu este valabila, cetatenia se obtine atunci cand esti strain, ori o capeti prin nastere.In cazul tau nu se aplica, esti romanca laughing
Daca esti nascuta in Italia si ai locuit acolo toata perioada, adica pana acum, daca ai peste 18 ani, trebuie sa iti dea aia cetatenie.

Cel mai indicat este sa intrebi autoritatile din Italia.La ce informatii ai dat tu pe aici, nu prea poti da un raspuns clar.

Treb sa spui parintii ce sunt, ai cui cetateani, cati ani tu, de cand te-ai nascut si pana acum unde ai locuit.

| relian a răspuns (pentru Brizbriz):

Buletin se da oricui, daca faci dovada ca locuiesti in Italia.Ce spui tu este vorba despre pasaport.deci pasaport se da numai cetatenilor acelui stat.
Restu, buletin, permis pot sa aiba oricine in ue, ma refer daca esti membru UE.
Certificatul de nastere nu-i da nici un drep.Ala arata doara unde esti nascut.
Iar da drept daca nascuta acolo, ar continua sa locuiasca in Itlia, si locuieste si acum acolo, cand ajunge la 18 ani banui ca poate lua cetatenie italiana.
Singurul stat care prin nastere pe teritoriul lui te considera cetatean este SUA, in rest nici pomeneala.
Pina una alta ea este romanca, nascuta din parinti romani. Daca unu din parinti ar fi fost italian, atunci da era italianca prin nastere pe teritoriul italian.
SUA si daca te nasti in alta tara, dar parintii is cetateni americani tot american esti.

| Brizbriz a răspuns (pentru relian):

NU stiu legile italiene, dar ce spui tu e aberant, foarte aberant

insa fiecare tara cu basinile legale proprii, stiu ca in Austria pana de curand nu puteai avea dubla cetatenie, adica, trebuia sa renunti la orice alta cetatenie ca sa poti deveni cetatean austriac

iar in rrrrominica nu iti da buletin fara act de proprietate de locuinta, sau cineva cu actul ala care vine si declara ca te ia in resedinta, cu alte cuvinte, m-am nascut in rrrromnica, din cetateni romani, sunt cetatean roman, dar nu primesc buletin daca nu am o locuita, CA CE CHESTIE?!? am DREPTUL fundamental la buletin ca cetatean

| Iote a răspuns:

" Cetatenia va putea fi acordata:
-copiilor straini nascuti in Italia care au un parinte cu permis de sedere UE de lunga durata."
Care e situatia parintilor tai? Poate te incadrezi.
https://www.piuculture.it/......putatilor/

Ce spun eu este aberant,adica,mai exact ce am spus gresit? Tu in RO trebuie sa arati ca stai undeva,ca locuiesti undeva,ca nu esti omu ploii,omu strazii,asa este in orice tara din lumea asta, chiar si in Africa, asta daca nu stiai.
Nu spun din ce citesc pe net, spun din ce vorbescu cu oamenii din diferite tari alea lumii.
Ce vrei sa stii? Ca am frate in Italia si ca are nevasta tot romanca si are copil nascut in Itlia si ca ala este roman si nu italian? Pai asa este, ala este roman, dar daca o sa mearga acolo la scoala cand o sa faca 18 ani o sa primeasca cetatenie italiana.
Deci fii antena la ce spui laughing vii si spui ca nu cunosti legile din Itlia dar afirmi ca eu spun aberatii laughing ba tu chiar esti nebun laughing tu chiar esti cu capu,ai ceva probleme cumva?

Unde ai vazut tu sau citit legal ca in Austria nu aveai dreptul sa fii dublu cetatean? Cand faci astfel de afirmatii,ar fi cazu sa si arati ce afirmi,dar cu ceva legal nu ce spune nea Dorel pe net.
Arata pe pagina de net a guvernului austriac ca scrie ce spui si o sa te cred.
Daca nu stiai cand tu ca roman sau orice alt cetatean din orice tara,merge in alta tara si poate lua cetatenia acelei tari,pur si simplu mergi la un interviu,asta dupa ce ai asteptat si intrunit conditiile lor,deci mergi la interviu,te intreaba una alta,apoi spune felicitari esti cetatean austriac,sau american si punct.
Nu te ingtreaba nimeni,nu te obliga nimeni sa renunti la cetatenia romana,nici pomeneala de asa ceva.

Ca idee sa renunti la cetateania romana doara tu o poti face,deci numa tu personal,asta in RO, trebuie sa mergi in RO sa depui o cerere, le arati astora din guvernul RO ca tu esti cetatean austriac, sau francez si spui ca vrei sa renunti la cetateania romana.

Fara sa faci asa, RO o sa te considere cetatean roman, indiferrnt daca mai locuiesti pe teritoriul RO sau nu.Vei putea veni in RO oricind, vei putea sa iti faci buletin, pasaport romanesc ca orice alt roman.

Tot ce am spus este ce am facut eu personal.Eu sunt cetatean roman prin nastere din paprinti romani,deci nanscut in RO,dar sunt si cetatean american,am dobindiot cetatenie americana prin emigrare.

America nu m-a obligat,nu m-a trimis, nici nu te intreaba de te mai duci in RO pur si simplu nu exista nici o amintire despre RO sau legat de renuntare la ceva.
Iei cetatenia si aia e tot, ai pasaport.
Ce spui tu am auzit la multi romani, gata is cetatean francez, eu nu ami sunt roman laughing i-am intrebat, ai fost in RO si ai renuntat la cetatenia romana? Pai nu.Atunci esti si roman.

Referitor la buletin, ala arata doara unde locuiesti, nu gata ai buletin esti cetateanul acelei tari.Pai fratemiu are buletin italian si nevastasa,dar nu-s cetateani italieni.
Mai am o sora care da,aia a luat deja cetatenie italiana,dar a stat multi ani acolo,a avut buletin,a lucrat,apoi a facut cerere,pentru ca nu vin aia sa te intrebe daca vrei,tu trebuie sa depui cerere si cand si daca te aproaaba aia,atunci o sa te duci la un interviu.
Deci cu buletinu iytaalian te stergi undeva laughing ala iti da drepturi sa lucri,arati ca uite eu am domiciliu aici,poti lucra sta etc.

Tu fara domiciliu arati ce, unde stai? Aaaa stai pe strada? E bun.
Auzi la tine dreptul fundamental laughing dar nu uita, inainte de drepturi ai obligatii, fara sa iti onorezi obligatiile, nu prea ai drepturi, esti fiul ploii laughing

Inca ceva.In lumea asta doara cateva tari au programe de emigrare,le numeri pe degetele de la o mana :SUA,Canda,Australia si Noua Zeelenada,in rest nici o tara nu are program de emigrare.

Ce inseamna asta? Inseamna ca desi locuiesti,muncesti in acea tara,aia poate sau poate sa te refuze,nu au lege sa spuna clar da gata ai stat aici X ani,esti baiat bun dupa anii stia iti dam cetatenie.,nu exiata asa ceva,nu au legile astea.
Ca urmare esti la mina guvernului acelei tari, daca ei vor sau nu vor, cum li se scoala.
Tarile enumerate de mine mai sus care au programe, acolo legea spune clar, dupa ce omu sta x ani 3 ani sau 5 ani,locuieste,munceste pe teritoriul acelei tari,este acolo legal,ajuns ca emigrant,atunci batut in cuie o sa poti lua cetatenie,nu te pot refuza,nu mai este cum li se scoala,atat timp cit intrunesti conditiile,ei nu au incotro si nici nu ar avea motive sa te refuze,odata ce ei au pus programu ala,ei au nevoie de oameni, deci nu pun bete in roate nimanui.

Fza cea mai tare este aia cu dreptul FUNDAMENTAL laughing aia da iai facut pe toti cu fraza aia, certificatul de nastere drept fundamental de ati da un sut in fund, aia da.
Visezi strain, Stefan e departe laughing

| Brizbriz a răspuns (pentru relian):

Dude, ESTE aberant, dar nu te-am contrazis ca nu e asa
efectiv, EXISTA legi aberante, pe peste tot, iar ce am spus eu, incerca sa dovedeasca asta