| Idiotu a întrebat:

Buna, astazi m-a oprit politia si am primit avertizare cu 4 puncte de penalizare fara amenda. Ideea este in felul urmator, stiu ca punctele dispar dupa 6 luni, dar mai figurez cumva in continuare ca am primit doar avertizare? Adica daca peste 2 ani politia ma opreste poate sa vada in istoric ca in 2023 am primit avertizare si sa-mi dea direct amenda? Sau apar ca fiind curat?

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce contează? Nu te amendează nimeni pentru istoric. Te amendează pentru ce faci atunci.

| Idiotu explică (pentru suntserios):

Pai conteaza, asta e ideea, ca poate se bazeaza si pe istoric si data viitoare nu mai primesc avertizare si direct amenda. Citim si noi intrebarea sau raspundem de dragu de a face puncte?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Si avertismentul este o sanctiune contraventionala, asa ca va aparea in istoric, la fel cum apare si amenda.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca apar in istoricul tau inscrisa avertizarea, luarea de puncte, amenzile si cam tot ce ai facut de cand ai luat carnetul de sofer, daca ai incalcat legea.

| Holiday a răspuns:

Nu se uita nici dracu` in istoricul tau cand te opreste Politia rutiera sa te sanctioneze. Deci poti baga din nou vrajeala ca sa scapi doar cu avertisment.

| Simpatic a răspuns:

Poate apar, dar pe cine intereseaza ce s-a intamplat contraventional cu 2 ani in urma?
oricum ai avut noroc ca ai primit numai puncte, asta nu o mearga la nesfarsit!