| AlexandraN21 a întrebat:

Buna! Daca am 2 frati si mie parintii vor sa-mi treaca casa pe numele meu trebuie ca fratii mei sa semneze ceva?

9 răspunsuri:
| SuNaM a răspuns:

Daca parintii tai o trec pe numele tau cat ei sunt in viata, nu. Dar dupa ce mor, fratii tai pot dori sa faca succesiunea, care insemna impartirea intre frati egal, pentru ca fiecare frate are dreptul la proprietatea parintilor

| ValentinMihai78 a răspuns:

Da, că sunt de acord cu decizia părinților și îți cedează partea care le-ar reveni conform legislației în vigoare privind moștenirea.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca nu vrei complicatii la mostenire, atunci faceti transferul de proprietate prin contract de vanzare-cumparare (care nu se poate ataca in instanta).
Versiunea de transfer de proprietate prin donatie se poate contesta prin instanta, chiar daca ceilalti mostenitori (fratii tai) au dat declaratie de renuntare la pretentii de mostenire!

| healerdx7 a răspuns:

Nu trebuie sa semneze. Batalia o sa se dea cand o sa faceti dezbaterea mostenirii, daca iti doneaza casa si nu face contract v-c laughing si ridica pretentii atunci.

| Violleta2022 a răspuns:

Fratii tai pot semna o declaratie de renuntare la mostenire, in favoarea ta.

| darrio2007 a răspuns:

Da. Declaratie de renuntare la mostenire. Dar ma indoiesc sa faca asta.

| relian a răspuns:

Cind ambii parinti is in viata, copii nu conteaza, nu au absolut nici un drept pe nicaeri.parintii va poate da afara cand vor ei laughing asta daca aveti peste 18 ani.
Nu exista sa ai tu drepturi acolo cit parinti is inca in viata.
Daca parintii vor sa iti dea tie casa, atunci sa tio dea, nu trebuie sa vina nimeni din frati, cum am spus nu ai nici un drept si nimic de spus, nu trebuie ei sa fie de acord cu ceva.

Chiar daca iti da casa ca si domnatie, dupa ce ei nor mai fi, nu cred ca fratii tai vor incerca ceva. sa incerce ceva, va trebuie sa te dea in judecata, nu e asa simplu cum cred unia.

Deci acum parintii gtai iti pot face acte tie fara absolut nici o probleme, Poate vinde casa si unor strain, ei fac ce voir cu casa lor, pentru ca acea casa atentie, este numa si numa a lor, voi ca si copii nu aveti nici clanta de la usa laughing

Poate sa iti faca act de vinzare cumparare, caz in care cum zic unia pe aici, niciodata nimeni nu va putea sa faca absolut nimic, ori sa iti faca act de donatie, caz in care tu vei avea acea casa indiferent ce se va intampla.

Nu ai spus ce statut ai, esti casatorit, nu, chestii de genul asta.Donatia este f buna atunci cand esti casatorit, pentru ca casa in caz de divort sau stiu si eu ce altceva iti revine tie sau familiei tale inapoi, nimic sotiei laughing

Daca esti singur, poti face act de vinzare cumparare, ori intreaba notarul la care faceti acte cum este mai bine sa se faca acest act pentru tine.

| relian a răspuns:

Dario si cu viloeta doua catasrofe laughing auzi si tu fratii sa fafa declaratuie de renuntare la mkistenire laughing ba voi oare voi vedeti ce balarii puteti sa scriti?

Despre ce declaratie de mostenire vorbiti voi, atitta timp cit oamenii aia traiesc laughing
Nu poti faca asa ceva, atit timp cit parintii traiesc, asta pentru ca logic tu ca si copil in timpul asta nu ai absolut nici un drept, absolut nici unu, deci cine va face voua declaratie de asta ce spuneti, bunica fata mare poate
laughing auzi si tu declaratie de renuntare la mostenire, cand ei nu au nimic de mostenit, nu au nici un drept.Pai parintii poate la anul vinde casa unui strain si se muta stiu si eu pe Luna laughing ce se intampla cu declarartia aia, vin copii sa ia casa celui care op cumpara.

Grele de tot, dar asta e, la violeta mai e cu e, dar Dario, aveam pretentii la el laughing

| StoicAnalysis a răspuns (pentru relian):

Asta se intampla cand nu cunosti subiectul si incerci sa te dai destept. laughing Daca nu stii suta la suta sigur un subiect anume, nu mai comenta si gata. Eu unul daca dau un sfat sau o solutie la o problema anume, o dau sub cunostinta de cauza sau pentru ca eu cunosc foarte bine subiectul.
Violeta din ce am mai vazut, e genul ala de femeie obsedata de control care tinde sa creada ca le stie pe toate. Cat despre Dario, sincer nu am observat ceva anume la el, poate pentru ca in majoritatea cazurilor a dat raspunsuri ok sau coerente, dar aici a cam gafat-o, aia e, se mai intampla laughing.