| Loveely a întrebat:

Deci, sa va explic. Eu nu am mama, iar tata e imobilizat la pat, are hernie de disc ( sau ceva de genul ) numai ca mai grava si trebuie operat. El nu mai lucreaza nicaieri de 1 an, in schimb are un cal. Iar eu am grija de el, si de mama lui care si ea e tot asa. ( femeie de 83 ani )
Deci, vrem sa bagam ajutorul social, dar, el sa lucreze pentru primarie 3 zile pe luna,cu calul, dupa care primaria sa ne dea niste bani De fapt facem asta, pentru a primii o adeverinta pentru spital sa nu plateasca spitalul dupa ce se opereaza. Bineinteles ca nu el va lucra, ci va pune pe altcineva in loc.
Ce acte imi trebuie pentru asa ceva stie cineva? Va rog.
Multumesc.

3 răspunsuri:
| Expressions a răspuns:

Mai bine intrebi la primarie.

| Loveely explică (pentru Expressions):

Am intrebat si am fost trimisa din usa-n usa timp de o saptamana fara sa primesc un raspuns concret.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ajutorul social se acorda conform L.416/2001, cu md. si compl. ulterioare si Normelor metodologice de aplicare a acestei legi. Actele necesare sunt urmatoarele, citez:
"ART.9.(1) Ajutorul social se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia.
(2) Cererea şi declaraţia pe propria răspundere prevăzute la alin. (1) se completează de către reprezentantul familiei.
(3) Reprezentantul familiei poate fi, după caz, unul dintre membrii familiei care are capacitate deplină de exerciţiu ori, în cazurile prevăzute de lege, tutorele sau curatorul persoanei îndreptăţite să beneficieze de ajutor social.
(4) În situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (2) din lege, reprezentantul familiei este persoana care asigură creşterea şi îngrijirea copiilor, dacă aceasta are capacitate deplină de exerciţiu, sau, după caz, reprezentantul legal al acesteia.
(5) Modelul cererii şi declaraţiei pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului social este prevăzut în anexa nr. 1. "
Cererea si declaratia pe proprie raspundere este un formular tipizat pe care il primesti de la primarie.